Ερχεται το πρώτο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Καινοτομίας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 31 Οκτωβρίου 2019

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Με τίτλο «Η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης – Μία ελληνογερμανική συνεργασία», συνδιοργανώνεται, στις 18 Νοεμβρίου, από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, το πρώτο Φόρουμ Καινοτομίας. Στόχος του Φόρουμ, που θα λάβει χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, είναι να παρέχει στις ελληνικές και γερμανικές επιχειρήσεις μια πλατφόρμα, που αποσκοπεί στην καινοτομία και τις τεχνολογίες αιχμής.
Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στο φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τη διαδραστική παρουσίαση των καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, να ενημερωθούν για τα best practices από την Ελλάδα και τη Γερμανία καθώς και να συμμετάσχουν σε παράλληλα workshop καινοτομίας, τα οποία διοργανώνουν οι ίδιες οι εταιρίες που συμμετέχουν στο Φόρουμ.
Workshops:
* Στον τομέα της Ενέργειας και Κινητικότητας η Siemens ΑΕ διοργανώνει το workshop: «Ιntroducing innovation for sustainable islands: The Kythnos Smart Island project».
* Στον τομέα της Υγείας οι Bayer Ελλάς ΑΕ και Boehringer Ingelheim Ελλάς ΑΕ διοργανώνουν workshop με θέμα: «A start-up journey in Health Sector».
* Στον τομέα IT-Telecommunications διοργανώνονται δύο workshops με θέμα: «OTE Group Research Activities on 5G», του Ομίλου ΟΤΕ και «Space made in Greece» από την OHB Hellas μον. ΕΠΕ.
Σκοπός του Φόρουμ είναι να αναδείξει τα συστατικά, που συνετέλεσαν στις ιστορίες επιτυχίας των δύο χωρών σε διάφορους τομείς στο πλαίσιο της καινοτομίας, να δοθεί το έναυσμα για διαδραστικές δραστηριότητες, να έρθουν σε επαφή εκπρόσωποι των συμμετεχουσών εταιριών με εκπροσώπους των νεοφυών επιχειρήσεων και ως εκ τούτου να προκύψουν νέες ελληνογερμανικές συνεργασίες.
Το Φόρουμ Καινοτομίας περιλαμβάνει την παρουσίαση καλύτερων πρακτικών στις ενότητες:
– «Νέες Τεχνολογίες: Νέες βάσεις για τους τομείς της ενέργειας και της κινητικότητας»,
– «Οι επενδύσεις στην καινοτομία είναι επενδύσεις για μια καλή ζωή»,
– «Το ‘Internet of Things’ (IoT) και η τεχνητή νοημοσύνη (AI) μας οδηγούν στο μέλλον»,
ενώ θα ακολουθήσει παρουσίαση της ελληνογερμανικής συνεργασίας σε επίπεδο κυβερνήσεων, παρουσία του κοινοβουλευτικού Υφυπουργού του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Ερευνας κ. Thomas Rachel και του Υφυπουργού Ερευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστου Δήμα στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας στον τομέα της έρευνας.
Τέλος, στο πλαίσιο του Φόρουμ θα δοθεί το εναρκτήριο σήμα για τις οργανωτικές προετοιμασίες αναφορικά με τη συμμετοχή της Γερμανίας ως Τιμώμενη Χώρα στην 85η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 13 Σεπτεμβρίου 2020.
Για πληροφορίες, πρόγραμμα και ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ανατρέχει στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου: www.german-chamber.gr στην ενότητα εκδηλώσεις.
Το Φόρουμ Καινοτομίας πραγματοποιείται με δωρεά από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).