Ελληνική εταρεία ανακοίνωσε 130 απολύσεις, αναστολές συμβάσεων και μειώσεις μισθών

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 28 Μαρτίου 2020

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Μία ελληνική εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στο εξωτερικό, προχώρησε σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων, αλλά και σε μειώσεις μισθών, εν μέσω του κορονοϊού.
Μπορεί ο κορονοϊός να έχει «παγώσει» τις απολύσεις στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν ισχύει και για τις υπόλοιπες χώρες, οι οποίες επίσης βιώνουν τις δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας στον τομέα της οικονομίας.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Blueground, μίας ελληνικής προέλευσης επιχείρησης, η οποία δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό.
Η εταιρεία αυτή, λοιπόν, η οποία ειδικεύεται στη μίσθωση επαγγελματικών ακινήτων, ανακοίνωσε την απόλυση 130 εργαζομένων στο εξωτερικό, καθώς και τη μείωση κατά 20% των αποδοχών των υψηλόβαθμων στελεχών.
Όσον αφορά την Ελλάδα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Blueground προχώρησε στην αναστολή των συμβάσεων εργασίας τριών ή τεσσάρων εργαζομένων.
Μάλιστα, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, σε ανάρτησή του στα social media, εξέφρασε τη λύπη του για τις παραπάνω εξελίξεις, χαρακτηρίζοντας τους μέχρι πρότινος συνεργάτες του ως «υπέροχους ανθρώπους».
«Δυστυχώς, σήμερα πρέπει να χωρίσουν οι δρόμοι μας με πάνω από 130 συναδέλφους, το ¼ της ομάδας μας. Πρόκειται για υπέροχους ανθρώπους, για τους οποίους – σε κάθε άλλο περιβάλλον – θα δίναμε μάχη για να τους κρατήσουμε μαζί μας».
Μάλιστα, δεσμεύτηκε να τους παράσχει όλες τις αναγκαίες συστατικές επιστολές, αλλά και να εγγυηθεί γι’ αυτούς στον μελλοντικό εργοδότη τους.
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους που αποχωρούν για το ανεξίτηλο σημάδι που άφησαν στην εταιρεία και ελπίζουμε ότι οι δρόμοι μας θα διασταυρωθούν ξανά στο μέλλον» κατέληξε ο κ. Χατζηελευθερίου.
Πηγή sputniknews.gr