30.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΕκστρατεία ευαισθητοποίησης μαθητών, γονέων κι εκπαιδευτικών για το σχολικό εκφοβισμό από «Το...

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης μαθητών, γονέων κι εκπαιδευτικών για το σχολικό εκφοβισμό από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Η τρέχουσα εβδομάδα αφιερώνεται από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε εκστρατεία ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης μαθητών, γονέων κι εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση του Σχολικού Εκφοβισμού, με αφορμή την 6η Μαρτίου, Σχολική Ημέρα ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό.
Μεταξύ άλλων, υπό το συντονισμό του YouSmile.gr, της ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας παιδιών, μαθητές και μαθήτριες κινητοποιούν τους συμμαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς τους να μην μένουν αμέτοχοι στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού. Ολες οι ενέργειες αναρτώνται στο milatora.gr και προβάλλονται από τα κοινωνικά δίκτυα του YouSmile. Επίσης, παρεμβάσεις θα γίνουν σε σχολεία, ενώ την Πέμπτη 9 Μαρτίου η χρυσή ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ, θα επισκεφτεί τον οργανισμό και θα στείλει το δικό της μήνυμα.
Σήμερα ο οργανισμός διοργάνωσε μια διαδραστική συνάντηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου σε συνεργασία με την υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Π.Ε. Β’ Αθήνας. Στόχος της συνάντησης ήταν να μιλήσουν οι ίδιοι οι μαθητές και οι μαθήτριες για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού (bullying), καθώς και να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, και μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο, δόθηκαν συμβουλές για τα παιδιά που εκφοβίζονται, για τα παιδιά που εκφοβίζουν καθώς και για τα παιδιά που παρατηρούν ως θεατές το φαινόμενο.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ