«Διασυνοριακό Φεστιβάλ» το Σαββατοκύριακο στην Αμφίπολη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 21 Αυγούστου 2019

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

Το «Διασυνοριακό Φεστιβάλ στην Αμφίπολη» διοργανώνει το Σαββατοκύριακο, 24 και 25 Αυγούστου, στον Δήμο Αμφίπολης, το υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης).
Μουσικοχορευτικά σχήματα από συλλόγους των νομών Θεσσαλονίκης, Σερρών, Δράμας, Ροδόπης, αλλά και το βουλγαρικό σχήμα Pirin Folk Ensemble, θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς τα απογεύματα του Σαββάτου και της Κυριακής στο Αρχαιολογικό Πάρκο Αμφίπολης. Στη συνέχεια, πολυφωνικά σχήματα και μουσικά συγκροτήματα θα τραγουδήσουν σε ελληνικούς και βουλγαρικούς ρυθμούς.
Την Κυριακή, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Δήμου Αμφίπολης, στο Ροδολίβος Σερρών, ημερίδα με θέμα την πολιτιστική και περιβαλλοντική κληρονομιά της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας και Βουλγαρίας, καθώς και τις προοπτικές για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στη διασυνοριακή περιοχή.
Τέλος, στο πλαίσιο του φεστιβάλ διοργανώνεται διαδραστικό εργαστήριο εικονικής πραγματικότητας με θέμα την πολιτιστική κληρονομιά.
Το διασυνοριακό φεστιβάλ υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου Borderless Culture, το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ