Αυστηρότερους κανόνες για οπλοκατοχή και μεταναστευτικό ζητά ο Τραμπ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 5 Αυγούστου 2019

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τους βουλευτές να εγκρίνουν αυστηρότερους ελέγχους ιστορικού για την αγορά όπλων, προτείνοντας η σχετική νομοθεσία να περάσει μαζί με τη μεταρρύθμιση για τη μετανάστευση.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κάλεσε τη Δευτέρα τους βουλευτές να περάσουν νομοθεσία για αυστηρότερους ελέγχους ιστορικού για τις αγορές όπλων, μετά τις δύο επιθέσεις ενόπλων που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και στοίχισαν τη ζωή 29 ανθρώπων, σε Τέξας και Οχάιο.
Σε μήνυμά του στο Twitter, ο Τραμπ ανάφερε ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε να πεθάνουν μάταια όσους σκοτώθηκαν στο Ελ Πάσο, στο Τέξας και στο Ντέιτον, στο Οχάιο. Το ίδιο και εκείνους που τραυματιστεί τόσο σοβαρά».
Συνεχίζοντας, ο Τραμπ τόνισε ότι «Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί πρέπει να ενωθούν και να εφαρμόσουν αυστηρούς ελέγχους ιστορικού, ενδεχομένως ενώνοντας αυτή τη νομοθεσία με τη μεταρρύθμιση για τη μετανάστευση που τόσο απεγνωσμένα χρειαζόμαστε».
«Πρέπει να κάτι καλό, αν όχι κάτι σπουδαίο, να βγει μετά από αυτά τα δύο τραγικά γεγονότα», καταλήγει ο Τραμπ στο μήνυμά του στο Twitter.
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει παραδεχτεί ότι «ίσως πρέπει να γίνουν περισσότερα» αναφορικά με την οπλοκατοχή, αλλά δεν έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις.
Επιπλέον, έχει εδώ και καιρό επικρίνει το αμερικανικό σύστημα μετανάστευσης και σχεδιάζει τη μεταρρύθμισή του προς την κατεύθυνση της ατομικής αξιολόγησης σε αντίθετη με την πολιτική στη βάση της οικογένειας που ακολουθείται εδώ και δεκαετίες στις ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ βρέθηκαν για άλλη μια φορά αντιμέτωπες με περιστατικό πυροβολισμών με πολλούς νεκρούς. Το περασμένο Σάββατο, στο Ελ Πάσο του Τέξας, ένας νεαρός άνοιξε πυρ με τουφέκι μέσα σε πολυκατάστημα Walmart, σκοτώνοντας 20 ανθρώπους και τραυματίζοντας 26 άτομα. Ο δράστης παραδόθηκε στις αρχές και προφυλακίστηκε.
Πρόκειται για έναν 21χρονο ονόματι Πάτρικ Κρούσιους, για τον οποίοι οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν δηλώσει ότι θα ζητήσουν να εφαρμοστεί η θανατική ποινή.
Περίπου 13 ώρες αργότερα, στο Ντέιτον του Οχάιο, νεαρός με τουφέκι και γεμιστήρες μεγάλης χωρητικότητας άνοιξε πυρ σε συνοικία, με αποτέλεσμα να σκοτώσει εννέα ανθρώπους και να τραυματίσει όλους 27, πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών.
Ο δράστης ήταν ένας 24χρονος. Σημειώνεται ότι μεταξύ των θυμάτων ήταν και η αδελφή του!
Πηγή Sputniknews