Απέχουν σήμερα από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 18 Φεβρουαρίου 2020

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Απέχουν σήμερα, Τρίτη, από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση επαναφοράς της υποχρέωσης καταβολής δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές, αρμοδιότητας του Πολυμελούς Πρωτοδικείου.
Η 24ωρη αποχή εντάσσεται στο πλαίσιο προηγούμενης απόφασης που έλαβε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, την οποία επικύρωσε σε προ ημερών συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ).
Για το θέμα του δικαστικού ενσήμου διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη ειδική εκδήλωση που είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 6.30 το απόγευμα, στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Κατούνη 14 (Λαδάδικα).
«Η προκαταβολική είσπραξη του τέλους με το νόμου 4640/2019 εκ μέρους του Δημοσίου, ήδη σε πρώιμο στάδιο της διαδικασίας της δίκης και επί ποσού κατά κανόνα μείζονος του τελικώς επιδικαζόμενου, αντίκειται στις αρχές του κράτους δικαίου και της παροχής πλήρους και αποτελεσματικής δικαστικής προστασίας στους πολίτες» σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΔΣΘ. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι δικηγόροι σχεδιάζουν να προσφύγουν για το θέμα στην επιτροπή αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στη Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.
Στ. Τ.

Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ