16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΑναβρασμός στα νησιά Β. Αιγαίου μετά και την επιστολή Μηταράκη

Αναβρασμός στα νησιά Β. Αιγαίου μετά και την επιστολή Μηταράκη

Τις τελευταίες εβδομάδες εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών των νησιών συγκρούονται με την κυβέρνηση, μετά την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για επίταξη ιδιοκτησιών προκειμένου να κατασκευαστούν κλειστά κέντρα για μετανάστες.
Ομάδα εργασίας για τον οριστικό τερματισμό λειτουργίας των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μόρια, το Βαθύ και τη ΒΙΑΛ συστήνει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, που καλεί συναρμόδια υπουργεία, δημάρχους και προέδρους τοπικών συμβουλίων των νησιών να συμμετάσχουν σε αυτή.
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου έστειλε σχετική επιστολή και στους εκπροσώπους Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου, ενώ, όπως αναφέρεται, η ομάδα εργασίας αναμένεται να ορίσει τις διαδικασίες κλεισίματος των χώρων, εκκένωσής τους από τους διαμένοντες, καθαρισμού και αναμόρφωσης των εκτάσεων, ώστε να αποδοθούν στις τοπικές κοινωνίες.
Η ομάδα εργασίας θα ξεκινήσει τις εργασίες της τον Μάρτιο και θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμα της έως τα τέλη Απριλίου.


Αναβρασμός στα νησιά
Η επιστολή του κ. Μηταράκη έρχεται την ώρα που κάτοικοι και αρχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να μην επιτρέψουν την επίταξη ιδιοκτησιών για την κατασκευή κλειστών κέντρων.
Υπενθυμίζεται πως εδώ και λίγες εβδομάδες έχουν έρθει σε σύγκρουση με την κυβέρνηση, μετά την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μπορεί να επιτάσσει ιδιοκτησίες για την κατασκευή κλειστών κέντρων.
Πέτσας: «Θα προχωρήσουν οι κλειστές δομές»
Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε σήμερα (σ.σ. Δευτέρα) την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει με τις κλειστές δομές όπως προβλέπεται στο σχέδιό της.
Στόχος, όπως είπε, είναι να μην ξανάρθει το καλοκαίρι με άναρχες δομές κάτι που εκτίμησε ότι είναι προς το συμφέρον και των τοπικών κοινωνιών.
Πηγή: Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ