12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ – ΜέΡΑ25: Βαριά η ευθύνη Μητσοτάκη για την απουσία...

ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ – ΜέΡΑ25: Βαριά η ευθύνη Μητσοτάκη για την απουσία της Ελλάδας από τη διάσκεψη για τη Λιβύη

Ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση για την απουσία της χώρας μας από την διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη, καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Η ανακοίνωση από τη Γερμανική Καγκελαρία των χωρών που συμμετέχουν στη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, που δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα στη διαδικασία, αλλά περιλαμβάνει δυο νέους συμμετέχοντες – την Αλγερία και το Κονγκό – αποτελεί ένα ακόμη πισωγύρισμα για την εξωτερική πολιτική της χώρας μας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνει ακόμη ότι «η Ελλάδα συμμετείχε στην προηγούμενη Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη, στο Παλέρμο της Ιταλίας τον Νοέμβριο του 2018 και μάλιστα σε κορυφαίο επίπεδο, δια του τότε Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα» και καταλήγει: «Συνεπώς, μάλλον δεν είναι η Τουρκία απομονωμένη από τη διεθνή κοινότητα, αλλά η Ελλάδα απούσα από μια κρίσιμη διαδικασία που πλέον αφορά τα ίδια τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Και αυτό αποτελεί βαριά ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη».
ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες που η Ελλάδα είναι απούσα από τη συνάντηση του Βερολίνου


«Η Ελλάδα είναι απούσα από τη συνάντηση του Βερολίνου για το θέμα της Λιβύης, ενώ συμμετέχουν Τουρκία, Αλγερία και Κονγκό» σχολίασε το γραφείο τύπου του Κινήματος Αλλαγής.
«Η κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες γι’ αυτό. Και δεν την απαλλάσσουν οι διαπιστωμένες αβελτηρίες της προηγούμενης Κυβέρνησης. Την είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως» αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

Δήλωση εκπροσώπου τύπου του ΜέΡΑ25
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, προέβη στην εξής δήλωση: «Εκτός των συνομιλιών για τη Λιβύη θα βρεθεί η χώρα μας στην διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί για το εν λόγω θέμα στο Βερολίνο την Κυριακή 19/1/2020 και στην οποία θα λάβει φυσικά μέρος και η Τουρκία, και η Ιταλία και η Αίγυπτος. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά περίτρανα ότι το «ναι σε όλα» και η ανεύθυνη υπακοή σε Τράμπ – Νετανιάχου – Πολυεθνικές από τη μια και Τρόικα – Βρυξέλλες από την άλλη, μόνο επιζήμια είναι και απομονώνει τη χώρα διεθνώς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ