21.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΤΟΥΡΙΣΜΟΣΟι Τρανσυλβανικές Άλπεις στους 52 ταξιδιωτικούς προορισμούς των "New York Times"

Οι Τρανσυλβανικές Άλπεις στους 52 ταξιδιωτικούς προορισμούς των “New York Times”

Άγρια ομορφιά, ανεπανάληπτο φυσικό περιβάλλον και διαδρομές σε απόκοσμα μονοπάτια στα νότια Καρπάθια όρη, γνωστά ως Τρανσυλβανικές Άλπεις, είναι ορισμένα μόνο από τα σημεία και στοιχεία της Ρουμανίας, που παρουσιάζουν οι “New York Times” στον κατάλογο των 52 περιοχών που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος το 2020.
«Για να ζήσετε μια πραγματικά άγρια ομορφιά χωρίς να χρειαστεί να πάτε στα άκρα της γης, μην κοιτάξετε πέρα από τη Ρουμανία», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στον κατάλογο των New York Times για τη Ρουμανία και προστίθεται ότι τα δάση της χώρας έχουν απίστευτη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας και είναι το σπίτι αρκούδων, λύκων και άλλων άγριων ζώων.
Επισημαίνεται επίσης ότι όσοι επισκεφθούν τη Ρουμανία δεν θα πρέπει να χάσουν την ευκαιρία για μια επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Domogled-Valea Cernei ή στην οροσειρά Fagaras, που προσφέρουν “χιλιάδες στρέμματα αληθινά ανέγγιχτης φύσης” και ευκαιρίες για διάφορα υπαίθρια αθλήματα και δραστηριότητες.
Το άρθρο αναφέρεται και στον οδικό άξονα Transfagarasan, τη γνωστή παγκοσμίως “φιδίσια”- εξαιτίας της κατασκευής της- διαδρομή, έναν προορισμό για ενθουσιώδεις οδηγούς, λάτρεις της ταχύτητας και των στιγμών έντασης στο τιμόνι, αλλά και στους πολύ “αξιοπρεπείς δρόμους της Ρουμανίας” που επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να φτάσουν σε περιοχές που επιθυμούν.
Το θέμα της παράνομης υλοτομίας αναφέρεται επίσης στο άρθρο, παράλληλα με την πρόταση ότι περισσότεροι ταξιδιώτες που έρχονται να δουν τα δάση θα μπορούσαν να στείλουν το μήνυμα “ότι αυτά τα δέντρα έχουν μεγαλύτερη αξία ζωντανά, παρά νεκρά”.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ