24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΣτο Καστελόριζο το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα»

Στο Καστελόριζο το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα»

Με όχημα τον πολιτισμό, το ακριτικό Καστελόριζο ανοίγεται στον κόσμο με το επιτυχημένο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα», που συμπληρώνει εφέτος πέντε χρόνια. Προσκαλεί, λοιπόν, Ελληνες και ξένους δημιουργούς ντοκιμαντέρ να υποβάλουν τις ταινίες τους μέχρι τις 20 Απριλίου 2020.
Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» διοργανώνεται στο νησί κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, με προβολές αξιόλογων ελληνικών και ξένων ντοκιμαντέρ που εστιάζουν στην ιστορία, τον πολιτισμό, την πολιτική, καθώς και σε άλλα επίκαιρα κοινωνικά θέματα. Πρόκειται για μία δυναμική πρωτοβουλία που ανέπτυξε και διοργάνωσε το Ελληνικό Ιδρυμα Ιστορικών Μελετών (www.idisme.gr), σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Σύνθημά τους «Να φέρουμε τον κόσμο στο Καστελόριζο και να μεταφέρουμε το Καστελόριζο στον κόσμο!».
Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΥΠΕΞ) και των πρεσβειών της Αυστραλίας, της Αμερικής, του Ισραήλ και του Δήμου Μεγίστης, με την ευγενική υποστήριξη της ΕΡΤ και του ΕΚΟΜΕ.
Το «Πέρα από τα Σύνορα» θα προβάλει ελληνικές, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες παραγωγές των τελευταίων πέντε ετών. Παράλληλα με τις προβολές, θα αναπτυχθούν ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα στο Καστελόριζο.
Τα βραβεία που θα απονεμηθούν αφορούν τις εξής κατηγορίες: Καλύτερο Ιστορικό Ντοκιμαντέρ, Καλύτερο Ελληνικό Ιστορικό Ντοκιμαντέρ, Καλύτερο Κοινωνικο-πολιτικό ντοκιμαντέρ, Καλύτερο Ελληνικό Κοινωνικό-πολιτικό Ντοκιμαντέρ και Καλύτερο Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ. Τα βραβεία αποτελούν ευγενική μέριμνα της Βουλής των Ελλήνων. Βραβεία, επίσης, θα απονείμουν το ΕΚΟΜΕ και η SteFilm Post Production.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες για την αίτηση και τους όρους συμμετοχής στη διεύθυνση: http://beyondborders.gr/prosklisi/.

Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ