16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΤέσσερις καφέδες τη μέρα το πάχος κάνουν πέρα

Τέσσερις καφέδες τη μέρα το πάχος κάνουν πέρα

Τέσσερα φλιτζάνια καφέ τη μέρα το πάχος κάνουν πέρα, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ιλιννόις και τα συμπεράσματα έρευνάς τους σε ποντίκια που κατανάλωσαν καφεΐνη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Journal of Function Foods, 4 φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορεί να μειώσουν την ποσότητα λίπους που λαμβάνεις κατά τη διάρκεια των γευμάτων, ειδικά από φαγητά που δεν είναι καλά για την υγεία.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, η καφεΐνη αναγκάζει τον οργανισμό να μειώσει την ποσότητα του λίπους που αποθηκεύει στα λιποκύτταρα.
Σύμφωνα με την έρευνα, τα ποντίκια που κατανάλωναν ποσότητα καφεΐνης αντίστοιχη με εκείνη σε 4 φλιτζάνια καφέ πήραν 16% λιγότερο βάρος, ενώ συγκέντρωναν και 22% λιγότερο λίπος στο σώμα τους.
Παρόμοια δράση με τον καφέ και το τσάι mate
Τα παραπάνω, σύμφωνα πάντα με τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Ιλλινόις των ΗΠΑ που διεξήγαγαν την έρευνα, ίσως συνδέονται με την ιδιότητα της καφεΐνης να μειώνει την ενεργοποίηση του γονιδίου που είναι γνωστό για τη συμβολή του στην αύξηση βάρους.
Παρόμοια αποτελέσματα έχει, σύμφωνα με τους επιστήμονες και η κατανάλωση του παραδοσιακού στις χώρες της Λατινικής Αμερικής τσαγιού mate.
«Εξετάζοντας τα ευρήματά μας, το τσάι mate και η καφεΐνη μπορούν να θεωρηθούν ως αντιπαχυντικοί παράγοντες», σχολίασε η Δρ. Ελβίρα Γκονζάλες ντε Μεχία, μία από τους συγγραφείς της έρευνας.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ