15.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήOIKONOMIAΠλακιωτάκης: «Επενδύστε στη ναυτιλία και τη λιμενική βιομηχανία»

Πλακιωτάκης: «Επενδύστε στη ναυτιλία και τη λιμενική βιομηχανία»

Τις επενδυτικές ευκαιρίες που προφέρει η ναυτιλιακή και η λιμενική βιομηχανία της Ελλάδας παρουσίασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, σε Αμερικανούς επενδυτές στη Νέα Υόρκη.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας που πραγματοποίησε στο 21o Ετήσιο Επενδυτικό Συνέδριο της Capital Link, ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στη δυναμική και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική ναυτιλία, τονίζοντας την πολυεπίπεδη προσφορά της στο παγκόσμιο εμπόριο και στη παγκόσμια οικονομία.
«Παρά τις δυσκολίες, τόσο στο εθνικό όσο και στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, η ελληνική ναυτιλία κατάφερε να διατηρήσει τη διεθνή της θέση», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ταυτόχρονα, ο κ. Πλακιωτάκης κατέγραψε τις βασικές αρχές που διέπουν τη λειτουργία της ναυτιλίας σε διεθνές επίπεδο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ύπαρξης παγκόσμιων λύσεων σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα, όπως η κλιματική αλλαγή, η κυβερνοασφάλεια, η προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ