15.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήOIKONOMIAΤο πέναλτι της εφορίας για όσους δεν πιάσουν το όριο των ηλεκτρονικών...

Το πέναλτι της εφορίας για όσους δεν πιάσουν το όριο των ηλεκτρονικών αποδείξεων

Διπλό γίνεται σύμφωνα με πληροφορίες, από το 2020, το πέναλτι της εφορίας για όσους δεν «πιάσουν» το απαιτούμενο όριο των πληρωμών με πλαστικό χρήμα.
Ηλεκτρονικές αποδείξεις για τουλάχιστον το 30% του εισοδήματος θα πρέπει να συγκεντρώσουν από το επόμενο έτος οι φορολογούμενοι, προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με ποινή έξτρα φόρου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το tovima.gr, ο συντελεστής της ποινής του έξτρα φόρου κυμαίνεται μεταξύ του 20% και του 25%.
Με αυτόν τον τρόπο, το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι οι φορολογούμενοι θα έχουν ένα παραπάνω κίνητρο, προκειμένου να ζητούν την έκδοση απόδειξης για τις αγορές τους, περιορίζοντας τη φοροδιαφυγή.
Στόχος είναι, βάσει του προσχεδίου του οικονομικού επιτελείου και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, να εισρεύσουν στα ταμεία του Δημοσίου έσοδα 642 εκατ. ευρώ.
Ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υποχρέωση συλλογής ηλεκτρονικών πληρωμών ίσων με το 30% του εισοδήματος για όλους τους φορολογουμένους αποσυνδέεται πλήρως από το χτίσιμο του αφορολογήτου μετά τη μείωση του εισαγωγικού συντελεστή στο 9% για τα φυσικά πρόσωπα.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ