21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήOIKONOMIAΕισαγόμενες πιέσεις «γκρέμισαν» το Χρηματιστήριο

Εισαγόμενες πιέσεις «γκρέμισαν» το Χρηματιστήριο

Σημείωσε πτώση 3%, με «πρωταγωνιστή» τον τραπεζικό κλάδο

Υπό τη δαμόκλειο σπάθη των ξένων αγορών κινήθηκε χθες, Τετάρτη, το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο έκλεισε με διευρυμένες απώλειες της τάξης του 3%.
Ο Γενικός Δείκτης, συγκεκριμένα – επηρεαζόμενος από το διεθνές επενδυτικό και οικονομικό κλίμα – διολίσθησε κατά 3,01% και διαμορφώθηκε στις 835,55 μονάδες.
Όπως είναι φυσικό, στην πτώση «πρωταγωνίστησε» ο τραπεζικός κλάδος, με τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να εμφανίζει απώλειες άνω του 7%. Την ίδια τύχη είχαν οι μετοχές και των υπόλοιπων τραπεζών, με την Alpha Bank να διολισθαίνει κατά 6,86%, την Attica Bank κατά 8,78%, τη Eurobank κατά 4,09% και την Τράπεζα Πειραιώς κατά 5,37%.
Όσον αφορά τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, η μετοχή του Ελλάκτορα έκλεισε με απώλειες της τάξης του 5%, η μετοχή της ΔΕΗ κατά 5,60%, η μετοχή της Viohalco κατά 4%,η μετοχή του ΟΛΠ κατά 4,6% και η μετοχή της Lamda Development κατά 3,30%.
Ο όγκος των συναλλαγών, παράλληλα, διαμορφώθηκε στα 95 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών, 18 ενισχύθηκαν, 95 υποχώρησαν, 15 παρέμειναν αμετάβλητες, ενώ 49 ήταν αδρανείς.
Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες πιέσεις παρατηρούνται και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να παρουσιάζει απώλειες της τάξης του 2%.
Αιτία της αναταραχής αποτελούν τα αδύναμα μακροοικονομικά μεγέθη σε ΗΠΑ και Γερμανία, όπως και οι δυσοίωνες εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας της Γηραιάς Ηπείρου.
Και όλα αυτά, ενώ η εμπορική διαμάχη μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς οι δύο πλευρές αδυνατούν να καταλήξουν σε μία συμφωνία, η οποία θα καθησύχαζε – έστω και προσωρινά – τους αναλυτές.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ