13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΤι έχουμε να δούμε ακόμα στο Ηρώδειο

Τι έχουμε να δούμε ακόμα στο Ηρώδειο

  • Florence+The Machine, 19 + 22 Σεπτεμβρίου
    Δύο sold-out συναυλίες για το μουσικό φαινόμενο που έχει συναρπάσει κοινό και κριτικούς και ήρθε στην Ελλάδα για να μας ανακατέψει. Στον πιο ταιριαστό χώρο που θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος. [Στο ενδιάμεσο, χάσαμε τη Jane Birkin].
  • Τζον Κλιζ, 20 Σεπτεμβρίου
    Ο παγκοσμίου φήμης κωμικός Τζον Κλιζ, στην παράσταση «Last time to see me before I die», σατυρίζοντας την μακρά πορεία του στη σκηνή και το γεγονός ότι αποτελεί το μακροβιότερο μέλος των Μόντι Πάιθον, ανεβαίνει με αυτοσαρκαστική διάθεση στη σκηνή και προσφέρει ένα κράμα live stand up comedy και μονταρισμένου υλικού από παλιές του παραστάσεις, με μία δόση νοσταλγίας για τους φανατικούς του θαυμαστές.
  • Μίμης Πλέσσας , 26 Σεπτεμβρίου
    Μεγάλη γιορτή για τον μαέστρο! «Νύχτα καλοκαιριού» με Μελίνα Ασλανίδου, Δάκη, Στέλιο Διονυσίου, Μελίνα Κανά, Γιάννη Κότσιρα, Γιώτα Νέγκα και Μίλτο Πασχαλίδη – αλλά και Γιώργο Κατσαρό και Κώστα Χατζή. Ενορχηστρώνει και διευθύνει ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.
  • Eric Burdon & The Animals, 27 Σεπτεμβρίου
    «It’s my life – Live at the Acropolis». Ο θρύλος του ροκ μας αφηγείται για τελευταία φορά στην Ευρώπη τις ιστορίες της ζωής του. Με τραγούδια που εσείς ζητήσατε.
  • Mario Biondi, 28 Σεπτεμβρίου
    Ο Ιταλός new-souljazzman eπιστρέφει για να μας συναρπάσει με τις συγκλονιστικές και καθηλωτικές soul ερμηνείες του, αυτή τη φορά σε έναν χώρο που του ταιριάζει περισσότερο από κάθε άλλον.
  • Βασίλης Σκουλάς, 29 Σεπτεμβρίου
    Ο θρύλος της κρητικής μουσικής γιορτάζει 60 χρόνια παρουσίας στο τραγούδι μαζί με φίλους του όπως ο Χρόνης Αηδονίδης και νεότερους όπως οι Παντελής Θαλασσινός, Μελίνα Κανά, Μπάμπης Στόκας και Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης.
  • Γιώργος Νταλάρας, 30 Σεπτεμβρίου
    Μια sold-out συναυλία για τον κορυφαίο τραγουδιστή. Μουσικά γενέθλια και ντουέτα με Φωτεινή Βελεσιώτου, Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Γιάννη Κότσιρα, Κώστα Μακεδόνα, Χρήστο Μάστορα, Δημήτρη Μπάση, Γιώτα Νέγκα, Μαρίζα Ρίζου, Μαρίνα Σάττι, Μπάμπη Στόκα, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μάριο Φραγκούλη, Μιχάλη Χατζηγιάννη.
  • Σταμάτης Σπανουδάκης, 1 Οκτωβρίου
    «Πάμε γι’ άλλες πολιτείες!» με τον συνθέτη να μας δίνει έναν ανανεωμένο και πλούσιο ορχηστρικό ήχο που ενώνει Δύση, Ανατολή, Σμύρνη, Βυζάντιο και σύγχρονη Ελλάδα. Εγγύηση οι μουσικές του.
  • Σταμάτης Κόκοτας, 2 Οκτωβρίου
    Μια μεγάλη αναδρομική συναυλία με τραγούδια Ξαρχάκου, Τσιτσάνη, Μούτση, Καλδάρα, Σπανού, Χατζηνάσιου, Θεοδωράκη, Ζαμπέτα, Κατσαρού και πολλών άλλων. Μαζί του ο Δημήτρης Κόκοτας και η Παιδική Χορωδία Τυπάλδου.
  • «Ο Φτωχούλης του θεού», 4 Οκτωβρίου
    Διασκευασμένο για το θέατρο με έμφαση στη μουσική και τα τραγούδια του Δημήτρη Παπαδημητρίου, σε φόρμα κρητικού – μεσαιωνικού Επους θα δούμε το έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Φτωχούλης του θεού». Το έργο ακολουθεί τα βήματα του άγιου Φραγκίσκου της Ασίζης, από την εφηβεία του έως τον θάνατό του και φέτος συμπληρώνονται 800 χρόνια από την ίδρυση του πρώτου μοναστικού του τάγματος. Τη θεατρική διασκευή και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Ηλίας Μαλανδρής. Παίζουν οι: Θοδωρής Βουτσικάκης, Βερόνικα Δαβάκη, Μπάμπης Βελισάριος, Μαρία Τζομπανάκη, Β. Μυριανθόπουλος. Στη φωνή του Θεού ο Γρηγόρης Βαλτινός. Φιλική συμμετοχή στο ρόλο του Πάπα της Ρώμης ο Κώστας Καζάκος. Συμμετέχουν τραγουδιστές και χορωδία.
  • Σταύρος Ξαρχάκος, 5 Οκτωβρίου
    «5 λαϊκές μορφές με τρόπον εντόνως ερωτικόν»: ένα ταξίδι ήχων και συναισθημάτων στα μουσικά έργα του ιδίου, καθώς και του Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη και Μάρκου Βαμβακάρη.
  • «Συμφωνικός Ρωμαίος και Ιουλιέτα», 6 Οκτωβρίου
    Μία μοναδική παράσταση όπου η μουσική εναλλάσσεται με τον λόγο και οι Τσαϊκόφσκι, Προκόφιεφ και Ραχμάνινοφ κουβεντιάζουν με τον Σαίξπηρ. Ο Γιώργος Χωραφάς σε θεατρικά κείμενα και η Τατιάνα Παπαγεωργίου στο πιάνο. Την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ διευθύνει ο Μιχάλης Οικονόμου.
  • Nigel Kennedy, 7 Οκτωβρίου
    Το τρομερό παιδί της κλασικής και σούπερ-σταρ του βιολιού παρουσιάζει, με τον δικό του ανορθόδοξο τρόπο, τις «Τέσσερις Εποχές» του Αντόνιο Βιβάλντι. Κάτι που υπερβαίνει την κλασική τεχνοτροπία και ηχοπροσέγγιση.
  • Queen Symphonic, 8 Οκτωβρίου
    Εσείς το ζητήσατε και το σόου συνεχίζεται. Οι μεγαλύτερες επιτυχίες των Queen και του Freddie Mercury με ροκ μπάντα, 60μελή συμφωνική ορχήστρα και τους πρωταγωνιστές του «We will rock you» από το West End του Λονδίνου.
    Πηγή ΑΘΗΝΟΡΜΑ, Γιώργος Χαρωνίτης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ