18.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΜία Barbie τιμά τη μεξικανική παράδοση

Μία Barbie τιμά τη μεξικανική παράδοση

Αφού ενσάρκωσε την επιχειρηματία, τη ροκ τραγουδίστρια, τη γοργόνα ή την αστροναύτη, η διάσημη κούκλα Barbie μετατράπηκε τώρα σε… σκελετό, για να τιμήσει τη μεξικανική παράδοση.
Εμπνευσμένη από την πασίγνωστη Ημέρα των Νεκρών, αυτή η νέα Barbie που παρουσιάστηκε την περασμένη Πέμπτη στο Μεξικό, απεικονίζει την «Κατρίνα», μια γυναίκα σκελετό, ντυμένη με πλούσια, πολύχρωμα φορέματα, που αποτελεί το σύμβολο της λαϊκής κουλτούρας.
Η κατασκευάστρια εταιρεία παιχνιδιών Mattel ανέφερε ότι ήθελε «να τιμήσει το Μεξικό, τις παραδόσεις του και τον λαό του». Αυτή η ειδική έκδοση της Barbie βασίστηκε σε μια φιγούρα που δημιούργησε γύρω στα 1912 ο Μεξικανός γελοιογράφος Χοσέ Γουαδαλούπε Ποσάδα.
Η κούκλα, που στοιχίζει 1.750 πέσο (περίπου 81 ευρώ), είναι ντυμένη με ένα λουλουδάτο, πολύχρωμο φόρεμα και τα μακριά, μπλε και μαύρα μαλλιά της, κοσμούνται από πεταλούδες.
Η φιγούρα της Κατρίνα απεικονίζεται σε μια τοιχογραφία του Μεξικανού ζωγράφου Ντιέγκο Ριβέρα (1896-1957), το «Όνειρο Κυριακάτικου απογεύματος στο πάρκο Αλαμέδα» του 1947. Η Ημέρα των Νεκρών γιορτάζεται κάθε χρόνο στο Μεξικό στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.
«Είμαι υπερήφανη που αυτή η παράδοση αναγνωρίζεται μέσα από αυτήν την κούκλα, τη διασημότερη στον κόσμο», σχολίασε η Μεξικανή συλλέκτρια Ζακελίν Βιδάλ.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ