24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΤσαβούσογλου: «Η Αμμόχωστος θα ανοίξει, κάνουμε προετοιμασίες»

Τσαβούσογλου: «Η Αμμόχωστος θα ανοίξει, κάνουμε προετοιμασίες»

«Τα Βαρώσια θα ανοίξουν» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του για τουρκικό προξενείο στην Αμμόχωστο.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο CNN Turk και όπως μεταδίδει το τουρκικό μέσο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ερωτηθείς εάν «τα Βαρώσια θα ανοίξουν», είπε: «Ναι, γίνονται προετοιμασίες. Τα Βαρώσια θα ανοίξουν».
Σημειώνεται ότι πρόσφατα, ο Τσαβούσογλου είχε κάνει γνωστή την πρόθεση της Τουρκίας να ανοίξει προξενείο στην Αμμόχωστο.
Παράλληλα, ο ίδιος αναφερόμενος στο θέμα των γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, επεσήμανε ότι η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της μέχρι τέλους.


Ακόμη, σε ό,τι αφορά τους S-400, ο Τσαβούσογλου στην ίδια συνέντευξη ανέφερε: «Ασφαλώς θα τους χρησιμοποιήσουμε». «Δεν τους πήραμε για να περιμένουν στα κουτιά, αλλά για να ενισχύσουμε την ασφάλειά μας».
Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας, Ντμίτρι Σουγκάγιεφ, είχε αναφέρει, πριν από κάποιες ημέρες, ότι η Τουρκία αναμένεται να αναπτύξει το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400 μέχρι την άνοιξη του 2020.
Ο πρώτος γύρος της παράδοσης των S-400 ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο φέτος και βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη φάση αποστολών.
Τον Δεκέμβριο του 2017, η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν τη συμφωνία για των S-400, προκαλώντας τις αντιδράσεις των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν δεσμευτεί να αναστείλουν την προμήθεια των F-35.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ