16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣτο σφυρί ακίνητα γνωστών και μη εξαιρετέων

Στο σφυρί ακίνητα γνωστών και μη εξαιρετέων

Η λίστα που σοκάρει

Βίλες, αγροτεμάχια-φιλέτα, μεζονέτες, ακόμη και αμπέλια περιλαμβάνει το «μπουκέτο» των πλειστηριασμών, όπως αποκαλύπτει το Εθνος της Κυριακής.
Ο Σεπτέμβριος προμηνύεται πιο καυτός και από τον Δεκαπενταύγουστο για αρκετούς επωνύμους που βλέπουν, λόγω οικονομικών προβλημάτων, τις περιουσίες τους να εξανεμίζονται και να βγαίνουν στο σφυρί από τις τράπεζες.
Πρώτος θα κόψει το νήμα ο συνηθισμένος πλέον στη διαδικασία Πέτρος Κωστόπουλος, ο οποίος θα δει στις 4 Σεπτεμβρίου να πλειστηριάζονται δύο κτήματά του στο «νησί των ανέμων». Ο πρώην εκδότης και παρουσιαστής αναμένεται να χάσει ένα αγροτεμάχιο έκτασης 6.125 τ.µ. που βρίσκεται στη θέση Χουλάκια-Ανερούσκα (ή Αναρούσικα) στην κοσμοπολίτικη Μύκονο, με το ακίνητο να βγαίνει σε πλειστηριασμό με τιμή πρώτης προσφοράς στα 46.795 ευρώ. Το δεύτερο αγροτεμάχιο βρίσκεται στην ίδια περιοχή και είναι έκτασης 6.017 τ.µ., ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 45.970 ευρώ.
Τα δύο αποκτήματα του άλλοτε κραταιού επιχειρηματία είναι άρτια και οικοδομήσιμα, αλλά κατασχέθηκαν για οφειλές 50.000 ευρώ στην τράπεζα Eurobank.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Κωστόπουλος είδε το προηγούμενο διάστημα την πολυτελή βίλα της οικογένειας στη Φιλοθέη να αλλάζει χέρια και να καταλήγει στον πρώην αντιπρόεδρο της Jumbo, Ευάγγελο Παπαευαγγέλου, ενώ πλέον δεν του ανήκει ούτε το εξοχικό της Μυκόνου. Το σπίτι που έχτισε στα μέσα της δεκαετίας του ’90, όταν μεσουρανούσε επιχειρηματικά, ήταν υποθηκευμένο σε τράπεζα, με αποτέλεσμα η διάσημη βίλα των 1.500 τ.µ. να πωληθεί τελικά στους πολυεκατομμυριούχους κομμωτές Αλαν Πίτερς Ρέτζιναλντ και Τζον Τσαρλς Γουόρθινγκτον.
Τα χρέη από την ενασχόλησή του µε τον Τύπο και τα απορρέοντα χρέη κυνηγούν ως φαίνεται τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργο Κύρτσο, ο οποίος θα δει στις 6 Σεπτεμβρίου να βγαίνουν στο σφυρί δύο διαμερίσματά του σε γνωστό δρόμο του Κολωνακίου. Οι τιμές πρώτης προσφοράς είναι 182.000 ευρώ και 70.000 ευρώ αντίστοιχα. Πρόκειται για ένα ισόγειο διαμέρισμα 56 τετραγωνικών μέτρων και ένα δεύτερο 84 τετραγωνικών μέτρων με δύο υπνοδωμάτια, σαλόνι, λουτρό, κουζίνα, δωμάτιο υπηρεσίας και WC υπηρεσίας.
Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο του 2019 η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε ομόφωνα την άρση ασυλίας του Γιώργου Κύρτσου για υπόθεση χρεών του προς το Δημόσιο, που υπολογίζονται στα 627.000 ευρώ. «Για μένα η άρση της ασυλίας είναι θέμα αρχής, γιατί θεωρώ ότι οι πολιτικοί πρέπει να έχουν την ίδια ακριβώς μεταχείριση απέναντι στον νόμο όπως οι πολίτες» είχε αναφέρει ο ίδιος σε άρθρο του, εξηγώντας για ποιο λόγο είχε ψηφίσει και εκείνος υπέρ της άρσης ασυλίας του. Μάλιστα την Κυριακή το πρωί, με tweet, ο Γιώργος Κύρτσος επιβεβαίωσε απόλυτα το ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής, αναφέροντας πως τρία ακίνητά του θα πλειστηριαστούν.
Κατάρρευση
Στις 11 Σεπτεμβρίου βγαίνει στο ηλεκτρονικό «σφυρί» η μονοκατοικία της δημοσιογράφου-παρουσιάστριας, Αλεξάνδρας Καπελετζή και του επιχειρηματία συζύγου της, Μάκη Σεριάτου.
Ο τελευταίος διατηρούσε για πολλά χρόνια μία από τις κορυφαίες διαφημιστικές εταιρείες, με την οικονομική κρίση να τον οδηγεί στην κατάρρευση και τα δικαστήρια με συνεργάτες και πελάτες να διαδέχονται το ένα το άλλο. Το ησυχαστήριο της οικογένειας που αναμένεται να αλλάξει χέρια βρίσκεται στο Κεφαλάρι. Η συνολική έκταση του οικοπέδου ανέρχεται στα 1.084,87 τ.μ., με την κύρια κατοικία να εκτείνεται σε 540 τ.μ. και τα υπόλοιπα να αποτελούν αυθαίρετα τμήματα.
Η βίλα διαθέτει και πισίνα 54 τ.μ. Και βγαίνει σε πλειστηριασμό για χρέη του ζευγαριού προς την τράπεζα Alpha Bank, συνολικού ύψους 400.000 ευρώ. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 645.000 ευρώ για το 50% που ανήκει στον Μάκη Σεριάτο και επίσης 645.000 ευρώ για το υπόλοιπο 50% που ανήκει στη σύζυγό του.
Βαριά ονόματα στο… καναβάτσο της κρίσης
Η 11η Σεπτεμβρίου θα είναι σημαντική και για την οικογένεια Καρούζου, καθώς τίθεται σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό το εμπορικό σήμα Outlet Carouzos, το οποίο ανήκει στα αδέλφια Μανώλης και Βασίλης Καρούζος για ποσό οφειλής 1.381.316 ευρώ. Πρόκειται για εμπορικό σήμα που μετρά ήδη 18 χρόνια στον χώρο των ειδών ενδύσεως, υποδήσεως, δερμάτινων ειδών, καλλυντικών και αρωμάτων.
Μάλιστα, το συγκεκριμένο σήμα έχει κατατεθεί στις 2 Απριλίου 1991 στα βιβλία ημεδαπών σημάτων του υπουργείου Εμπορίου, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2.900.000 ευρώ. Τα καταστήματα Καρούζος προτιμούσαν δεκάδες επώνυμοι, με τον όμιλο να φτάνει στην ακμή του τα 24 καταστήματα. Ωστόσο, η «κατρακύλα» ξεκίνησε το 2008, με τον όμιλο να διατηρεί την επόμενη τριετία μόλις 10 από τα 24 καταστήματα. Το 2012 οι αυξανόμενες ζημιές οδήγησαν τους ιδιοκτήτες στην υπαγωγή στο άρθρο 99.
Σε δύο γύρους
Μαγαζιά, γραφεία, μονοκατοικίες αλλά και μία θέση… πάρκινγκ πλειστηριάζονται από την άλλοτε τεράστια περιουσία της οικογένειας Βωβού.
Στις 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν πέντε ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων που ανήκουν στη Μαρία Βωβού και περιλαμβάνουν ένα ακίνητο-κατάστημα 16 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στο AGORA CENTER, με τιμή πρώτης προσφοράς 30.000 ευρώ, ένα ακίνητο-γραφείο το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο του ATRINA CENTER 19 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς 20.000 ευρώ, μία μεζονέτα στο Μαρούσι 401,81 τ.μ., µε τιμή πρώτης προσφοράς 150.000 ευρώ και μία μονοκατοικία στη Νέα Φιλαδέλφεια με τιμή πρώτης προσφοράς 50.000 ευρώ για το ισόγειο και 70.000 ευρώ για τον πρώτο όροφο.
Ο δεύτερος γύρος πλειστηριασμών έχει προγραμματιστεί για τις 25 Σεπτεμβρίου και αφορά σε δύο ακίνητα-επαγγελματικούς χώρους και μία θέση στάθμευσης στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στο κέντρο της Αθήνας, που ανήκουν στη Μαρία Βωβού.
Πρόκειται για ένα υπόγειο 34 τ.μ. με τιμή πρώτης προσφοράς 23.000 ευρώ, ακόμη ένα υπόγειο 108 τ.μ. με τιμή πρώτης προσφοράς 65.000 ευρώ και μία θέση στάθμευσης στον δεύτερο υπόγειο χώρο στάθμευσης με τιμή πρώτης προσφοράς 11.000 ευρώ. Ωστόσο, την ίδια ημέρα πλειστηριάζεται και ένα γραφείο, ιδιοκτησίας του Μπάμπη Βωβού, στην οδό Σόλωνος, με επιφάνεια 21 τ.μ. και τιμή πρώτης προσφοράς 29.599,00 ευρώ. Το οινοποιείο της εταιρείας Μπουτάρη στη γραφική Σαντορίνη αναμένεται να πλειστηριαστεί στις 18 Σεπτεμβρίου.
Ήταν το 1995 όταν οι επιχειρηματικοί δρόμοι του Κώστα και του Γιάννη Μπουτάρη χώρισαν, με τον πρώτο να «κατοχυρώνει» την ιστορική εταιρεία «Μπουτάρης Oινοποιητική» και τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης να τραβά τον δικό του δρόμο δημιουργώντας το «Kτήμα Kυρ Γιάννης». Ωστόσο, η «Μπουτάρης Oινοποιητική» αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα και το 2017 συμφωνήθηκε ένα σχέδιο εξυγίανσης που επικυρώθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Βέροιας.
Ωστόσο, δεν τηρήθηκε τίποτα από τα συμφωνηθέντα, με αποτέλεσμα να έχει ήδη δρομολογηθεί να βγουν στο σφυρί δύο αμπελώνες αλλά και το οινοποιείο της «Μπουτάρης» στη Σαντορίνη. H πρώτη τιμή προσφοράς συνολικά φτάνει το 1,21 εκατ. ευρώ, ενώ οι πλειστηριασμοί των τριών ακινήτων της οινοποιητικής εταιρείας πραγματοποιούνται λόγω οφειλής ύψους 1.000.000 ευρώ στην Alpha Bank ως καθολική διάδοχος της Εμπορικής Τράπεζας.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου πλειστηριάζεται και χώρος 7.666 τ.μ. που ανήκει στην εταιρεία του Λάκη Γαβαλά στην Παιανία.
Το fashion icon, μόδιστρος και επιχειρηματίας είχε αγοράσει το 2009 το οικόπεδο, το οποίο διαθέτει κτίσμα-βιοτεχνία επεξεργασίας γαλακτοκομικών προϊόντων και είναι συνολικής επιφάνειας 1.388 τ.μ. Ο πλειστηριασμός πραγματοποιείται για χρέη ύψους μόλις 100.000 ευρώ της εταιρείας του Λάκη Γαβαλά προς την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας προς ειδική εκκαθάριση, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 494.000 ευρώ.
Αντιμέτωπος με τον πλειστηριασμό έρχεται και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης, καθώς στις 25 Σεπτεμβρίου βγαίνει στο σφυρί διαμέρισμά του στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για ένα διαμέρισμα 61 τ.μ. το οποίο αποτελείται από δύο δωμάτια, σαλοτραπεζαρία, κουζίνα, λουτρό, χολ και διάδρομο. Η τιμή εκκίνησης είναι τα 34.000 ευρώ, ενώ το ακίνητο βαραίνουν μία υποθήκη 180.000 ευρώ υπέρ της Alpha Bank, μία ακόμη ύψους 254.306 ευρώ υπέρ της ίδιας τράπεζας, αλλά και μία προσημείωση για 17.000 ευρώ υπέρ της Κύπρου Χρηματοδοτικές Μισθώσεις Α.Ε.
Στον 8ο όροφο
Εκτός από τα δικαστήρια με την πρώην σύζυγό του Έμη Ζησιοπούλου, ο Αντώνης Λιβάνιος καλείται να αντιμετωπίσει και τον πλειστηριασμό τριών διαμερισμάτων του στο κέντρο της Αθήνας. Στις 26 Σεπτεμβρίου βγαίνουν στο σφυρί λόγω χρεών σε τράπεζα τρία διαμερίσματα στην οδό Σοφοκλέους και στον 8ο όροφο πολυκατοικίας, τα συμβόλαια των οποίων είχε κάνει στη σύζυγο του Γιώργου Βουλγαράκη, Αικατερίνη Πελέκη.
Το πρώτο διαμέρισμα είναι έκτασης 74 τ.μ., το δεύτερο 97 τ.μ. και το τρίτο μόλις 30 τ.μ., ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στα 103.000 ευρώ.
Την ώρα που μαίνεται ο «πόλεμος» μεταξύ της Μάρθας Κουτουμάνου και της Μαρίας-Ελένης Λυκουρέζου για την περιουσία της μητέρας τους, Ζωής Λάσκαρη, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος καλείται να αντιμετωπίσει ακόμη μία περιπέτεια, καθώς στις 23 Οκτωβρίου βγαίνει στο σφυρί το γραφείο του στο Κολωνάκι.
Ο γνωστός ποινικολόγος πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με τον πλειστηριασμό του πολυτελούς του γραφείου, εξαιτίας χρεών ύψους 100.000 ευρώ σε γνωστή τράπεζα. Το ιστορικό δικηγορικό γραφείο, που εκτείνεται σε 213 τετραγωνικά μέτρα, θα έχει τιμή εκκίνησης τα 441.000 ευρώ.
Το διαμέρισμα του Γιώργου Φλωρίδη βαραίνουν δύο υποθήκες στην Alpha Bank και μία προσημείωση για 17.000 ευρώ υπέρ της Κύπρου Χρηματοδοτικές Μισθώσεις.
Το ακίνητο του Αλέξανδρου Λυκουρέζου βαρύνετε με προσημείωση τράπεζας ύψους 720.000 ευρώ, υποθήκη υπέρ της ΔΟΥ Αθηνών ύψους 851.000 ευρώ που εγγράφηκε το 2014 και δύο αναγκαστικές κατασχέσεις συνολικού ύψους 879.000 ευρώ. Μάλιστα, τον περασμένο Μάιο δικαστικοί επιμελητές είχαν καταφθάσει στο γραφείο του «πρίγκιπα της δικηγορίας» προκειμένου να κατασχέσουν έπιπλα εξαιτίας δύο ακάλυπτων επιταγών του, ύψους 50.000 ευρώ, με το θέμα να λήγει τελικά ομαλά λίγες ώρες αργότερα. «Σχετικά με την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Αλέξανδρου Λυκουρέζου από ανακληθείσες επιταγές, τούτο οφείλεται σε παρεξήγηση που προκλήθηκε από την ανάκληση των επιταγών εκ μέρους του Αλέξανδρου Λυκουρέζου.
Κατόπιν εκατέρωθεν διευκρινίσεων που δόθηκαν μεταξύ του Αλέξανδρου Λυκουρέζου και του δικηγόρου του αντιδίκου, Οδυσσέα Ιωσηφίδη, το θέμα θεωρείται λήξαν» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του γραφείου του. Σημειώνεται πως πριν από λίγους μήνες είχε αποκαλυφθεί ότι έχουν στραφεί κατά του γνωστού δικηγόρου και επτά υπάλληλοι του δικηγορικού του γραφείου, διεκδικώντας δεδουλευμένα δύο μηνών και αποζημιώσεις.
Μάλιστα, είχαν διεκδικήσει τη συντηρητική κατάσχεση ποσού 90.000 ευρώ από την εγγυοδοσία ύψους 150.000 ευρώ που αναμενόταν να επιστραφεί στον κ. Λυκουρέζο μετά την αμετάκλητη αθώωσή του για την υπόθεση καταπάτησης δημόσιας έκτασης της Αιξωνής.
Πηγή ΕΘΝΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ