24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΕλβετία: Το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να ζει κανείς και να...

Ελβετία: Το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να ζει κανείς και να εργάζεται

Η Ελβετία αναδείχθηκε το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να ζει κανείς και να εργάζεται, κλέβοντας την πρωτοκαθεδρία από τη Σιγκαπούρη που βρισκόταν στην κορυφή της σχετικής κατάταξης για πέντε συνεχή έτη, σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου CNBC.
Το υψηλό βιοτικό επίπεδο και οι ανταγωνιστικοί μισθοί είχαν ως αποτέλεσμα η χώρα να φιγουράρει τακτικά μεταξύ των περιοχών που θεωρούνται οι καλύτερες για να ζει κανείς. Ωστόσο, σε μια εποχή αυξανόμενης αβεβαιότητας παγκοσμίως, η περίφημη πολιτική και οικονομική σταθερότητα της Ελβετίας τη βοήθησε να ανέβει στην κλίμακα της ετήσιας έρευνας αποδήμων της HSBC (HSBC Expat) κατακτώντας για πρώτη φορά την πρώτη θέση. Η Ελβετία αναβαθμίστηκε από την 8η θέση που κατέλαβε πέρυσι καθώς η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων που είχαν εγκατασταθεί εκεί από άλλες χώρες δήλωσαν ικανοποιημένοι με το οικονομικό (80%) και το πολιτικό (86%) περιβάλλον. Περίπου το 82% των ανθρώπων που μετεγκαταστάθηκαν στην Ελβετία για να εργαστούν δήλωσαν επίσης ότι απολαμβάνουν βελτιωμένο επίπεδο ζωής σε σχέση με την πατρίδα τους.
Η φετινή έρευνα, που βασίζεται στις απαντήσεις περισσότερων από 18.000 αποδήμων σε 163 αγορές, σηματοδοτεί την πρώτη φορά σε πέντε χρόνια που η Σιγκαπούρη δεν βρίσκεται στην πρώτη θέση, ενω έχει φέτος υποχωρήσει στη δεύτερη θέση της κατάταξης. Η 5άδα της HSBC με «Τα καλύτερα μέρη για να ζει κανείς και να εργάζεται» συμπληρώνεται με τον Καναδά, την Ισπανία και τη Νέα Ζηλανδία.
Πηγή: CNBC, ΤΦ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ