16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑ«GIRLS’DAY: Μαθήτριες 10 ως 16 ετών ανακαλύπτουν τα πράσινα επαγγέλματα

«GIRLS’DAY: Μαθήτριες 10 ως 16 ετών ανακαλύπτουν τα πράσινα επαγγέλματα

Εκδήλωση με θέμα: “Girl’s Day: Ανακάλυψε τα πράσινα επαγγέλματα από κοντά”, η οποία έχει ως κεντρικό θέμα τον επαγγελματικό προσανατολισμό νέων γυναικών και μαθητριών στον τομέα των πράσινων τεχνολογιών, διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στις 10 Ιουνίου 2019, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στο πλαίσιο του έργου GRADUCATION
Μαθήτριες ηλικίας μεταξύ 10 και 16 ετών θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με τις πράσινες τεχνολογίες, να ενημερωθούν σχετικά με τις ευκαιρίες απασχόλησης και τα νέα εκπαιδευτικά προφίλ, καθώς και να γνωρίσουν επιχειρήσεις του κλάδου. Πρωτίστως, θα ανακαλύψουν τις δικές τους τεχνικές δεξιότητες και θα εντείνουν το ενδιαφέρον τους για τις τεχνολογίες του μέλλοντος.
Στα βιωματικά εργαστήρια οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν μεταξύ άλλων με την ηλιακή και την αιολική ενέργεια, την τεχνολογία Smart-Home και την εικονική πραγματικότητα (VR).

Η εκδήλωση “Girl’s Day: Ανακάλυψε τα πράσινα επαγγέλματα από κοντά” αποτελείται από δυο μέρη. Το πρώτο είναι ένα συνεδριακό και θα απευθύνουν χαιρετισμό o κ. Thomas Rachel, Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας, ο κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου, Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και η κα Μαρία Καραμεσίνη, Πρόεδρος του ΔΣ και Διοικήτρια του Ο.Α.Ε.Δ.. Η εκδήλωση περιλαμβάνει συζήτηση με θέμα: «Τα κορίτσια στα ‘πράσινα’ επαγγέλματα. Καινοτόμες ιδέες για την επαγγελματική εκπαίδευση» στο πλαίσιο του ελληνογερμανικού διαλόγου.
Το δεύτερο μέρος πραγματοποιείται παράλληλα στον εξωτερικό χώρου του Φάρου και περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια και τη δυνατότητα γνωριμίας με επιχειρήσεις και φορείς του κλάδου. Μαθήτριες ηλικίας μεταξύ 10 και 16 ετών θα πειραματιστούν με τις πράσινες τεχνολογίες από τους τομείς της Ηλιακής και Αιολικής ενέργειας, καθώς και της τεχνολογίας Smart Home, θα μπορούν με τη χρήση των ειδικών γυαλιών να βιώσουν την εικονική πραγματικότητα (VR) και να «ξεναγηθούν» στον κόσμο των πράσινων επαγγελμάτων και θα λάβουν πληροφορίες σχετικά με νέες διαδρομές στην επαγγελματική εκπαίδευση και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας.
Τέλος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ‘”Επαγγελματικός Προσανατολισμός ‘σε απόσταση αναπνοής’” οι μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία, για μια ολόκληρη μέρα, να γνωρίσουν από κοντά τα τεχνικά, χειρωνακτικά και κυρίως τα πράσινα επαγγέλματα και να ανακαλύψουν νέα επαγγελματικά προφίλ. Πρόκειται για μία ιδέα, η οποία κρίνεται αναγκαία να υλοποιηθεί, καθώς ελάχιστα κορίτσια στη Γερμανία και στην Ελλάδα αποφασίζουν να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα στα τεχνικά επαγγέλματα. Η έλλειψη αυτή σε ειδικευμένο προσωπικό διαπιστώνεται και από τις εταιρίες. Οι νέοι επαγγελματίες με ακαδημαϊκό υπόβαθρο συχνά έχουν ελάχιστες πρακτικές γνώσεις. Η τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση, η οποία μπορεί αργότερα να συμπληρωθεί με ακαδημαϊκή εκπαίδευση, προσφέρεται ως κατάλληλη λύση.
Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τη συμμετοχή στην εκδήλωση Girls’ Day, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνεί με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο τηλ. 210 64 19 036 ή να επισκεφθεί την ιστοσελίδα: https://www.dual.com.gr/graeducation/. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής στην εκδήλωση.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας και υλοποιείται σε συνεργασία με τα Ινστιτούτα Έρευνας FIAP (Ερευνητικό Ινστιτούτο για την καινοτόμο Σχεδίαση Επαγγελμάτων και την Πρόληψη), το Wissenschaftpark Gelsenkirchen (Επιστημονικό Πάρκο Γκέλζενκιρχεν) και το HBZ (Βιοτεχνικό Επιμελητήριο του Μίνστερ) και αφορά την ανάπτυξη προγραμμάτων Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στον κλάδο των «Πράσινων Επαγγελμάτων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ