15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΑντιμέτωποι με βία και διακρίσεις ολοένα και περισσότεροι μουσουλμάνοι στη Δανία

Αντιμέτωποι με βία και διακρίσεις ολοένα και περισσότεροι μουσουλμάνοι στη Δανία

Αυξανόμενος αριθμός μουσουλμάνων που ζουν στη Δανία δηλώνει ότι έχει αντιμετωπίσει λεκτική βία, αποκλεισμό και εγκλήματα μίσους, αφότου τα μεγαλύτερα κόμματα της χώρας άρχισαν να υιοθετούν αντιμεταναστευτικές πολιτικές, οι οποίες μέχρι πρότινος περιορίζονταν στην άκρα δεξιά.
Τόσο το κυβερνών κεντροδεξιό Φιλελεύθερο Κόμμα και όσο και οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες δηλώνουν ότι χρειάζεται αυστηρή στάση απέναντι στη μετανάστευση προκειμένου να προστατευθεί το κοινωνικό κράτος της Δανίας και να ενσωματωθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που ζουν ήδη στη χώρα.
Ομως η 26χονη Μανίλα Γαφούρι, που έφτασε στη Δανία από το Αφγανιστάν το 2001 ως πρόσφυγας, φοβάται ότι η αντιμουσουλμανική στάση ενδέχεται να σκληρύνει ακόμη περισσότερο καθώς οξύνεται η αντιπαράθεση για τη μετανάστευση ενόψει και των εκλογών της 5ης Ιουνίου.
«Το 2015 σκέφτηκα: «Τι συμβαίνει;» και πιστεύω ότι τα πράγματα έχουν επιδεινωθεί πολύ περισσότερο τα τελευταία χρόνια», δήλωσε.
Η Γαφούρι, στην οποία έχουν πει επανειλημμένα να «πάει πίσω στη χώρα της», πρόσθεσε ότι την έχουν διώξει από ένα σούπερ μάρκετ την ώρα που ψώνιζε με την οικογένειά της, ενώ όταν εργαζόταν σε αρτοποιείο ένας άνδρας πελάτης αρνήθηκε να εξυπηρετηθεί από εκείνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ