19.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣύμφωνο συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων και της The HOME Project για την...

Σύμφωνο συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων και της The HOME Project για την στήριξη ασυνόδευτων προσφυγόπουλων

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμος Αθηναίων και η μη κερδοσκοπική οργάνωση The HOME Project, επισημοποιώντας τη δέσμευσή τους να εργαστούν από κοινού για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στα παιδιά πρόσφυγες που φιλοξενούνται μόνα τους, σε δομές της Αθήνας.
Οι βασικοί τομείς στους οποίους θα επικεντρωθεί η συνεργασία είναι: Προστασία, Υγεία και Ευεξία, Εκπαίδευση, Ενδυνάμωση και Διαβίωση, Επικοινωνία και Δράσεις ευαισθητοποίησης, Συντονισμός και Διαχείριση Πληροφοριών.
H The HOME Project είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, που ιδρύθηκε για να καλύψει τις ανάγκες ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων. Και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση , στους 11 ξενώνες που έχει δημιουργήσει στα δύο χρόνια λειτουργίας της, έχει υποστηρίξει περισσότερα από 350 παιδιά παρέχοντας ένα ολιστικό πλαίσιο παιδικής προστασίας, που περιλαμβάνει ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη, εκπαίδευση και υπηρεσίες κοινωνικής ενσωμάτωσης.
Σε σχετική δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Μπρούλιας, τονίζει ότι «ο Δήμος Αθηναίων παραμένει προσηλωμένος στη στρατηγική του για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος και την ένταξη των προσφύγων. Μια στρατηγική προς το συμφέρον της πρωτεύουσας αλλά και των δικαιωμάτων των προσφύγων που, με αυτή τη συνεργασία, εξειδικεύεται στην ίσως πιο ευαίσθητη ομάδα τους, τα ασυνόδευτα παιδιά, που χρήζουν της απόλυτης προσοχής μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ