23.1 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΗ Ουάσινγκτον μπορεί να παγώσει την παράδοση αεροπλάνων F-35 στην Αγκυρα

Η Ουάσινγκτον μπορεί να παγώσει την παράδοση αεροπλάνων F-35 στην Αγκυρα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να παγώσουν σύντομα τις προετοιμασίες για την παράδοση μαχητικών αεριωθουμένων F-35 στην Τουρκία, δήλωσαν αξιωματούχοι στο πρακτορείο Ρόιτερ, στο ισχυρότερο μέχρι τώρα σήμα από την Ουάσινγκτον πως η Αγκυρα δεν μπορεί να έχει και τα προηγμένα αμερικανικά αεροσκάφη και το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400.
Οι ΗΠΑ πλησιάζουν σ’ ένα σημείο καμπής στη μακροχρόνια αντιπαράθεσή τους με την Τουρκία, σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, καθώς έχουν αποτύχει μέχρι τώρα να πείσουν τον πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, ότι η αγορά ενός ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του αεροσκάφους F-35.
«Το S-400 είναι ένας υπολογιστής. Το F-35 είναι ένας υπολογιστής. Δεν συνδέεις τον υπολογιστή σου με τον υπολογιστή του αντιπάλου σου και βασικά αυτό είναι που θα κάναμε», δήλωσε στο Ρόιτερ η Κέιτι Γουίλμπαρτζερ, η οποία ασκεί χρέη αναπληρώτριας υπουργού Αμυνας και είναι αρμόδια για θέματα διεθνούς ασφάλειας.
Ενώ δεν έχει ληφθεί ακόμη καμιά απόφαση, αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν πως η Ουάσινγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο να αναστείλει τα μέτρα που αυτή τη στιγμή λαμβάνονται για να προετοιμαστεί η Τουρκία για να παραλάβει τα F-35, τα οποία κατασκευάζονται από την Lockheed Martin Corp.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ