20.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Ηλεία αποκτά ένα σύγχρονο εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων

Η Ηλεία αποκτά ένα σύγχρονο εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων

Υπογράφηκε η Σύμβαση ΣΔΙΤ για την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Νομού Ηλείας

«Η λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας στερεών αποβλήτων της Ηλείας, θα μπορεί να μειώσει το κόστος για τους δημότες και τους δήμους, αλλά και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Αντί λοιπόν η Ηλεία να είναι το «μαύρο πρόβατο» και σημείο αναφοράς στην Ευρώπη για καταγγελίες, μπορεί από σήμερα να υπερηφανεύεται πως θα έχει ένα πάρα πολύ σύγχρονο εργοστάσιο», τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, σε δηλώσεις που έκανε από την Τριανταφυλλιά της Ηλείας. Ο αναπληρωτής υπουργός υπέγραψε τη σύμβαση για την κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, που υλοποιείται μέσω της σύμπραξης Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Οπως πρόσθεσε «είμαστε υποχρεωμένοι να θυμίσουμε πως πριν από τέσσερα χρόνια η περιοχή της Ηλείας ήταν το αρνητικό παράδειγμα στη διαχείριση των απορριμμάτων, αφού υπήρχαν σημαντικότατα προβλήματα με ανοιχτές χωματερές, με θέματα στην ποιότητα ζωής, αλλά και πολλά πρόστιμα».
Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε αυτό το σημείο ο Σωκράτης Φάμελλος, «αυτή η κατάσταση επιλύεται, με σημαντικές παρεμβάσεις που έκανε η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, αφού καταφέραμε να κλείσουμε τις χωματερές, να κατασκευαστεί ο χώρος υγειονομικής ταφής, καθώς και η ενδιάμεση λύση διαχείρισης των απορριμμάτων, δίνοντας έτσι λύση σε ένα πρόβλημα 20ετίας».
Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρθηκε και στο θέμα της ανακύκλωσης, λέγοντας ότι «θα υποστηριχθεί εκ μέρους της πολιτείας η χρηματοδότηση χωριστής μονάδας ανακύκλωσης, ενώ ο φορέας διαχείρισης στερεών αποβλήτων έχει αναλάβει την υποχρέωση της μελετητικής ωρίμανσης, της αδειοδότησης και της υποβολής σχετικής πρότασης στο υπουργείο μας, ώστε να εξευρεθούν κονδύλια από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων».
Κατά την περίοδο της κατασκευής του θα απασχοληθούν περίπου 150 εργαζόμενοι, ενώ όταν ξεκινήσει η λειτουργία του θα υπάρχουν 30 μόνιμες θέσεις εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ