Ημερίδα για τον σιδηρόδρομο στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 11 Φεβρουαρίου 2019

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Μια εξαιρετική ημερίδα διοργάνωσε το ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας στη Λάρισα, με θέμα «Ο σιδηρόδρομος στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας», το περασμένο Σάββατο, με τη συμμετοχή της ΕΡΓΟΣΕ.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστος Διονέλης, έκανε εκτενή παρουσίαση των νέων σιδηροδρομικών έργων που εκτελεί και προγραμματίζει η ΕΡΓΟΣΕ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ειδικότερα, αναφέρθηκε

  • Στην ολοκλήρωση των έργων στον σιδηροδρομικό άξονα Πειραιάς – Αθήνα – Λάρισα – Θεσσαλονίκη.
  • Στα ολοκληρωμένα έργα κατασκευής δύο κάτω διαβάσεων στις θέσεις Σαράγια και Γκαζέλο του Δήμου Τρικκαίων της σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφαρσάλου – Καλαμπάκας.
  • Στην εγκατάσταση σύγχρονων σιδηροδρομικών συστημάτων στο σιδηροδρομικό άξονα ΠΑΘΕ/Π (σύστημα ραδιοκάλυψης GSM-R και σύστημα σηματοδότησης-τηλεδιοίκησης – ETCS level 1).
  • Στο έργο σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης και ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφαρσάλου – Καλαμπάκας.
  • Στο έργο σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης και ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας – Βόλου.
  • Στις μελέτες μελλοντικών έργων, όπως η μελέτη για τη διερεύνηση εναλλακτικών σεναρίων για την αναβάθμιση ασφάλειας της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στην Λάρισα με πιθανή υπογειοποίηση μέρους της γραμμής και η μελέτη νέου συνδετήριου σιδηροδρομικού κλάδου ο οποίος θα παρακάμπτει το Σ.Σ. Παλαιοφαρσάλου στην κατεύθυνση Λάρισα – Σοφάδες.
    Παρουσιάσεις έκαναν επίσης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, Νικόλαος Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος της ΕΕΣΤΥ, Γιάννης Αντωνιάδης, η Διοίκηση και εκπρόσωποι του ΟΣΕ, ο Καθηγητής του ΑΠΘ, Χρήστος Πυργίδης κλπ.