16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣήμερα η αποστολή της ρηματικής διακοίνωσης στα Σκόπια

Σήμερα η αποστολή της ρηματικής διακοίνωσης στα Σκόπια

Η ελληνική κυβέρνηση θα ενημερώνει πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών και του πρωτοκόλλου ένταξης στο ΝΑΤΟ. Αλλάζουν εντός της εβδομάδας οι πινακίδες στη γείτονα.
Σήμερα θα αποσταλεί στα Σκόπια από την Αθήνα, η ρηματική διακοίνωση που θα ενημερώνει πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και του πρωτοκόλλου ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
Η σχετική ανακοίνωση έγινε από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος ανέφερε επίσης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως από την ερχόμενη εβδομάδα είναι υποχρεωτική η χρήση της ονομασίας «Βόρεια Μακεδονία».
«Είναι ρητή και ξεκάθαρη η Συμφωνία των Πρεσπών επ’ αυτού. Σε όλα τα διεθνή φόρα, σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, στις διμερείς σχέσεις αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, π.χ. σε όλα τα νέα έγγραφα, θα αναφέρεται η γειτονική χώρα με τη νέα συνταγματική ονομασία», είπε ο κ. Κατρούγκαλος.
Τετ α τετ και βράβευση Τσίπρα – Ζάεφ στο Μόναχο
Οι πρωθυπουργοί των δυο χωρών, Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ, θα έχουν αυτή την εβδομάδα την πρώτη τους συνάντηση μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και από τις δυο χώρες, στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, η οποία θα γίνει την Παρασκευή και το Σάββατο (15-17 Φεβρουαρίου). Μάλιστα, το Σάββατο οι δύο άνδρες θα τιμηθούν με το βραβείο «Ewald von Kleist» για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Πότε αλλάζουν οι πινακίδες στην πΓΔΜ
Εντός της εβδομάδας θα αλλάξουν οι πινακίδες στην πΓΔΜ. Το νέο όνομα, Βόρεια Μακεδονία, θα αναγράφεται πλέον στις τις πινακίδες στις συνοριακές διόδους της χώρας, στις διπλωματικές και προξενικές αντιπροσωπείες αλλά και στις εισόδους των δημόσιων υπηρεσιών.
Μάλιστα, δημοσιογράφος της γειτονικής χώρας, «ανέβασε» στο Twitter φωτογραφία της πρώτης πινακίδας με το νέο όνομα της χώρας που θα εγκατασταθεί στα σύνορα με την Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ