18.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΟλο και αυξάνεται ο κίνδυνος ύφεσης της γερμανικής οικονομίας

Ολο και αυξάνεται ο κίνδυνος ύφεσης της γερμανικής οικονομίας

Η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας μειώθηκε απρόσμενα τον Δεκέμβριο, για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα (σ.σ. Πέμπτη), στέλνοντας ένα ακόμη μήνυμα ότι η ανάπτυξη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας εξασθενεί. Τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε 0,4%, ενώ οικονομολόγοι, που έλαβαν μέρος σε έρευνα του Reuters, προέβλεπαν αύξηση 0,7%.
Αναλυτές σημείωναν ότι η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής κάνει πιο πιθανή τη συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας στο τέταρτο τρίμηνο, κάτι που θα σήμαινε την ύφεσή της, καθώς το ΑΕΠ μειώθηκε στο τρίτο τρίμηνο. Η μείωση οφείλεται κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα, ο οποίος συρρικνώθηκε περισσότερο από 4%, ενώ η παραγωγή του μεταποιητικού τομέα σημείωσε μικρή αύξηση.
Το υπουργείο Οικονομίας δήλωσε ότι ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο οποίος ήταν βαρίδι για την οικονομία, καθώς οι νέοι κανόνες για τις εκπομπές ρύπων είχαν μειώσει τις ταξινομήσεις οχημάτων, ανέκαμψε τον Δεκέμβριο, με την παραγωγή να αυξάνεται περισσότερο από 7%. Τα στοιχεία για τον Νοέμβριο αναθεωρήθηκαν, υποδηλώνοντας μία πτώση της παραγωγής 1,3% έναντι 1,9% προηγουμένως.
«Ενας θετικός ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ στο τέταρτο τρίμηνο του 2018 φαίνεται τώρα δύσκολος», δήλωσε αναλυτής της VP Bank Group, προσθέτοντας: «Μία θετική πορεία της βιομηχανίας θα είχε μειώσει την πιθανότητα μείωσης του ΑΕΠ στο τέταρτο τρίμηνο».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ