16 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΚυβερνητική κρίση στο Βέλγιο για το σύμφωνο μετανάστευσης του ΟΗΕ

Κυβερνητική κρίση στο Βέλγιο για το σύμφωνο μετανάστευσης του ΟΗΕ

 

Οι Φλαμανδοί εθνικιστές πιθανότατα εγκαταλείπουν την κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός Τσαρλς Μισέλ θέλει να υπογράψει το σύμφωνο μετανάστευσης του ΟΗΕ παρά την αντίθεση τους. Ο Βέλγος πρωθυπουργός πρότεινε, μετά από συνάντηση που είχε με την ηγεσία των Φλαμανδών εθνικιστών του κομματος N-VA , να αντικατασταθούν οι τρεις υπουργοί του N-VA , «για να διασφαλιστεί η συνέχεια και η λειτουργία των θεσμικών μας οργάνων».
Ο Μισέλ μεταβαίνει στη διάσκεψη του ΟΗΕ στο Μαρακές, για να εκφράσει τη στήριξή του στο σύμφωνο μετανάστευσης, παρά την αντίθεση του N-VA. «Θα ανέβω στο αεροπλάνο ως επικεφαλής μιας υπεύθυνης κυβέρνησης συνασπισμού και, μετά την επιστροφή στο κοινοβούλιο, θα συζητήσουμε την κυβερνητική κρίση», τόνισε ο Βέλγος πρωθυπουργός.
Ο πρόεδρος του N-VA Μπαρτ ντε Φεβερ, είπε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση ότι εάν το κόμμα του δεν έχει φωνή στην κυβέρνηση, τότε δεν έχει κανένα λόγο να μετέχει. Ωστόσο, οι άλλοι τρεις εταίροι στον κυβερνητικό συνασπισμο στηρίζουν το σύμφωνο.
Στο κοινοβούλιο, οι Φλαμανδοί εθνικιστές αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα. Παρόλα αυτά, την Πέμπτη, η βελγική Βουλή τάχθηκε με μεγάλη πλειοψηφία 107 υπερ, έναντι 36 κατά, υπέρ του Συμφώνου Μετανάστευσης. Εκτός από το N-VA, καταψήφισε μόνον το ξενοφοβικό κόμμα Vlaams Belang.
Το σύμφωνο μετανάστευσης των Ηνωμένων Εθνών είναι ένα μη δεσμευτικό μνημόνιο κατανόησης που αποσκοπεί στην πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης και στον καλύτερο έλεγχο της νόμιμης μετανάστευσης.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ