12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΠ. Μοσκοβισί: Οι περικοπές συντάξεων ούτε νόμιμες ήταν, ούτε αναγκαίες

Π. Μοσκοβισί: Οι περικοπές συντάξεων ούτε νόμιμες ήταν, ούτε αναγκαίες

 

Δηλώσεις μετά το τέλος του Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου έκανε ο Επίτροπος Νομισματικής και Οικονομικής πολιτικής Π. Μοσκοβισί.
Τόνισε ότι η Ελλάδα έχει επιστρέψει στην κανονικότητα. «Θεωρούμε ότι η Ελλάδα θα επιτύχει το στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% του ΑΕΠ», είπε και πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να επιτύχει αυτό το στόχο χωρίς την εφαρμογή του προνομοθετημένου μέτρου περικοπών των συντάξεων. Φυσικά ανέφερε ότι πάντα ήταν της άποψης ότι αυτές οι περικοπές δεν ήταν ούτε νόμιμες, ούτε αναγκαίες. «Είμαι ευτυχής που αποτρέψαμε την περαιτέρω περικοπή των συντάξεων κατά 14% για 1,4 εκατομμύρια συνταξιούχους στην Ελλάδα», είπε ο Επίτροπος Οικονομίας.
Την ικανοποίηση του Eurogroup για το ότι η Ελλάδα επιτυγχάνει τους δημοσιονομικούς της στόχους για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, εξέφρασε σήμερα (σ.σ. Τρίτη) από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.
Ο Μ. Σεντένο ανέφερε ότι το Eurogroup συζήτησε την πρώτη έκθεση «ενισχυμένης εποπτείας», για την Ελλάδα, η οποία δείχνει «καλά αποτελέσματα». Πρόσθεσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης καλωσόρισαν το γεγονός ότι το 2019 θα επιτευχθεί ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% και πως αυτό γίνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, κάτι το οποίο δείχνει ότι οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευτεί στο να ακολουθήσουν μια σταθερή δημοσιονομική πορεία. Ο Μ. Σεντένο σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να σημειώσει μεγαλύτερη πρόοδο σε ορισμένους τομείς, όπως στις ιδιωτικοποιήσεις, στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, στα κόκκινα δάνεια και στις μεταρρυθμίσεις της αγοράς προϊόντων. Ο ίδιος τόνισε ότι είναι σημαντικό η Ελλάδα να συνεχίσει την «καλή δουλειά» και τη μεταρρυθμιστική ατζέντα για να προχωρήσει σε σταθερή αναπτυξιακή πορεία.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ESM, Kλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο και πρόσθεσε ότι είναι σαφές πλέον ότι η χώρα βρίσκεται εκτός προγράμματος. Υπογράμμισε ότι τα δύο βασικά ζητούμενα για την ευρωζώνη, βάσει των οποίων αξιολογούνται οι πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης, είναι η ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της Ελλάδας σε συνδυασμό με την τήρηση των συμφωνημένων στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ