Ο οίκος S&P διατήρησε σταθερό το αξιόχρεο της Κίνας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 21 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Προβλέπει ότι η ανάπτυξή της θα παραμείνει ισχυρή

O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P διατήρησε σταθερό το αξιόχρεο της Κίνας «A+/A-1», επικαλούμενος τη μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης, τις προοπτικές ανάπτυξης και τα ισχυρά μεγέθη των εξωτερικών συναλλαγών της.
Οι προοπτικές του αξιόχρεου είναι σταθερές, ανέφερε ο S&P, αντανακλώντας την άποψή του ότι η Κίνα θα διατηρήσει τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ της και τη βελτιωμένη δημοσιονομική επίδοση στα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια. «Οι αλλαγές στην πολιτική βοήθησαν στον περιορισμό της πιστωτικής επέκτασης και της εξάρτησης της οικονομικής ανάπτυξης από τις δημόσιες επενδύσεις. Αν οι τάσεις αυτές συνεχισθούν, οι κίνδυνοι για την οικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Κίνας θα μπορούσαν να μετριασθούν», σημείωσε ο οίκος στην ανακοίνωσή του.
Ο S&P ανέφερε ότι μπορεί να αναβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Κίνας, αν η πιστωτική επέκταση επιβραδυνθεί σημαντικά κάτω από τους σημερινούς ρυθμούς, ενώ σημείωσε ότι μπορεί να την υποβαθμίσει, αν διαπιστώσει αυξημένη πιθανότητα ταχύτερης πιστωτικής επέκτασης.
Ο οίκος αναμένει ότι η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας θα παραμείνει ισχυρή, κοντά στο 6% ή παραπάνω ετησίως, τουλάχιστον έως το 2020. «Αναμένουμε, επίσης, ότι η πιστωτική επέκταση στην Κίνα θα είναι λίγο υψηλότερη από την αύξηση του ονομαστικού ΑΕΠ την περίοδο αυτή». Πέρυσι, ο S&P υποβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Κίνας, αναφέροντας αυξημένους κινδύνους από την ταχεία αύξηση του χρέους της.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *