13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣφοδρή επίθεση Ν. Παππά στη ΝΔ: Το πρόγραμμά της είναι αδύνατο να...

Σφοδρή επίθεση Ν. Παππά στη ΝΔ: Το πρόγραμμά της είναι αδύνατο να γίνει χωρίς εξωτερικό εξαναγκασμό

 

«Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι αδύνατο να γίνει αποδεκτό χωρίς εξωτερικό εξαναγκασμό. Σκόπιμα κάνει χρήση του Πινοσέτ. Στοχεύει στη σχετικοποίηση των δικτατοριών» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και καλώντας την να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση σε επίπεδο προγραμμάτων και όχι ύβρεων και ψευδών ειδήσεων.
Ταυτόχρονα, ο κ. Παππάς κάλεσε την ΝΔ να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της για το ζήτημα του ονοματολογικού της πΓΔΜ και να αποσαφηνίσει αν θα διεκδικήσει την ψήφο του ελληνικού λαού για να ακυρώσει τη συμφωνία, για να πάει σε ξανά σε πιστοληπτική γραμμή ή για να ακυρώσει την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Επίσης, σημείωσε ότι θα περίμενε στο ΚΙΝΑΛ να γίνει ανταλλαγή απόψεων στο επίπεδο των προγραμμάτων, διότι -όπως αντιπαρέβαλλε- με τη ΝΔ υπάρχει χάος σε επίπεδο προγραμμάτων.
«Η ΝΔ δεν μπορεί να έρχεται εδώ και να θεωρεί εαυτόν δικαιωμένο, ούτε για την πορεία των προγραμμάτων, ούτε για το θέμα των αδειών, ούτε για το Μακεδονικό. Ποια είναι η θέση της για το Μακεδονικό; Θα γίνουν εκλογές σε έναν χρόνο. Θα διεκδικήσετε ψήφο για να ακυρώσετε τη συμφωνία; Θα διεκδικήσετε την ψήφο του ελληνικού λαού για να ακυρώσετε την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών η οποία έγινε; Θα διεκδικήσετε ψήφο για να πάτε ξανά σε πιστοληπτική γραμμή; Αυτό το θεωρώ απολύτως βέβαιο, διότι το πρόγραμμά σας είναι αδύνατο να γίνει αποδεκτό από τον ελληνικό λαό σε συνθήκες ομαλότητας. Ερχεστε και πασάρετε για το ασφαλιστικό μία λύση, η οποία όπου εφαρμόστηκε απέτυχε παταγωδώς, το κράτος αποσύρεται de facto από την ασφάλιση και προσθέτει δύο πυλώνες όπου τον έναν κάνει επικουρικό κι αυτόν ιδιωτικό. Το 50% των συνταξιούχων στη Χιλή πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει. Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι αδύνατο να γίνει αποδεκτό χωρίς εξωτερικό εξαναγκασμό. Σκόπιμα κάνει χρήση του Πινοσέτ. Στοχεύει στη σχετικοποίηση των δικτατοριών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς, απευθυνόμενος στα έδρανα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Η χώρα έχει μπει σε μία καινούργια φάση. Είναι απολύτως σαφές και από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, από το γεγονός, δηλαδή, ότι τελείωσαν τα μνημόνια και πλέον υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να υπάρξουν οι αναγκαίες διορθώσεις και μεταβολές που πρέπει να υπάρξουν. Θα πρέπει να κάνουμε όλοι μία προσπάθεια να μετατοπίσουμε λίγο την κουβέντα και να χαμηλώσουμε τους τόνους, διότι για το παρελθόν θα δυσκολευτούμε πολύ να συμφωνήσουμε, αλλά για το μέλλον πρέπει να συζητήσουμε επί προγραμμάτων» τόνισε ο υπουργός.
«Περίμενα να ακούσω από όσους ξιφούλκησαν εναντίον της κυβέρνησης -λέγοντας ότι είναι η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών, ότι έφερε το χειρότερο μνημόνιο, ότι έχει καταστρέψει την χώρα, λες κι η χώρα είχε διασωθεί όταν είχες ανεργία 27% και τώρα που είχε 19,1% είναι κατεστραμμένη- για ένα ένα τα μέτρα τα οποία θα γίνουν νόμος του κράτους με τον προϋπολογισμό εάν υπάρχει συμφωνία ή διαφωνία. Εξαντλήστε όλους τους δυνατούς χαρακτηρισμούς, δεν μπορεί να σιωπάτε για τα άλλα όμως» πρόσθεσε, καλώντας τη ΝΔ να απαντήσει σε μία σειρά ερωτημάτων. «Να μειωθεί ή να μη μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ, τον οποίον φέρατε χωρίς εντολή; Σε αυτό δεν μπορούμε να λέμε μισόλογα. Να μειωθούν ή να μη μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές για τους αυτοαπασχολούμενους; Κινήματα ολόκληρα κάνατε, έχετε καταραστεί τον Κατρούγκαλο 100.000 φορές» κάλεσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.
Εξάλλου, όπως υποστήριξε, η ΝΔ δεν χάνει την ευκαιρία να υπενθυμίζει ότι με την κυβέρνηση έχει χαοτική διάσταση σε επίπεδο προγραμμάτων, ενώ την κατηγόρησε πως έρχεται ως δικαιωμένη «όταν δεν χρησιμοποιεί ψευδείς ειδήσεις». Ο κ. Παππάς επικαλέστηκε σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαδίκτυο από προσκείμενους στην ΝΔ, τα οποία δεν ισχύουν, εκφράζοντας την έκπληξή του γι’ αυτό. «Ο Τράμπ είπε τα Σκόπια «Μακεδονία», ενώ τα είχε αναγνωρίσει από το 1992 με το συνταγματικό όνομα. Εγινε χαμός στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πήγαμε με κυβερνητικό αεροσκάφος στη Θεσσαλονίκη, ενώ πήγαμε με ειδικά ναυλωμένο. Ο Φλαμπουράρης οδηγούσε το ταχύπλοο στο δυστύχημα στην Αίγινα, ένας παππούς που παρουσιάζεται από το 2011 να συμμετέχει σε σημερινές διαδηλώσεις. Αυτού του είδους η αντιπαράθεση γίνεται και από ανθρώπους που θα κοσμήσουν τα ψηφοδέλτιά σας» σχολίασε ο κ. Παππάς απευθυνόμενος στη ΝΔ.
«Το σύνθημα του ΕΦΚΑ είναι όλοι μαζί πιο δυνατοί, το σύνθημα το δικό σας είναι ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Το σύνθημα για την ψηφιακή είναι το αύριο σήμερα για όλους, το δικό σας άφησαν στο μαύρο τους ανθρώπους» πρόσθεσε.
Τέλος, ο κ. Παππάς επισήμανε ότι σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να αναβαθμιστεί η πολιτική, με θετικό το γεγονός της αποσυμπίεσης από την ύπαρξη μνημονίων. «Μπορεί κάθε κόμμα να παρουσιάσει το πρόγραμμά του ενώπιον του ελληνικού λαού. Εσείς έχετε μία δέσμευση να δικαιολογήσετε όσα κάνατε μέχρι το 2014, αυτό θα σας ακολουθεί και με αυτήν την πραγματικότητα θα αναμετρηθείτε με την προοδευτική αριστερή παράταξη κι ο λαός θα αποφανθεί, όπως αποφάνθηκε και στο παρελθόν, ότι θα συνεχίσει αυτήν την πορεία ανάκαμψης» κατέληξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ