14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img

Εκτός Ιράν η Total

 

Εκτός Ιράν έθεσε εαυτόν η γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία Total, η οποία αποφάσισε να αποχωρήσει από την ιρανική αγορά εν όψει των κυρώσεων των ΗΠΑ στον πετρελαϊκό κλάδο της ασιατικής χώρας.
Την οριστική αποχώρηση της Total από το Ιράν επιβεβαίωσε ο υπουργός Πετρελαίου της ασιατικής χώρας, εν όψει της ενεργοποίησης των αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος της Τεχεράνης στις 4 Νοεμβρίου.
«Η Total αποχώρησε και επίσημα από τη συμφωνία για την ανάπτυξη του ενεργειακού project “South Pars 11″‘» ανακοίνωσε ο Ιρανός υπουργός, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων ICANA.
Ο ίδιος πάντως, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, διαμηνύοντας ότι η Τεχεράνη αναζητά ήδη την επόμενη πετρελαϊκή εταιρεία, η οποία θα αντικαταστήσει την Total στο σχετικό project.
Η απόφαση της γαλλικής εταιρείας εντάσσεται στο πλαίσιο των αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος της Τεχεράνης, οι οποίες θα τεθούν σε πλήρη εφαρμογή στις αρχές Νοεμβρίου. Τα νέα μέτρα της Ουάσιγκτον συνιστούν απόρροια της αποχώρησης του Λευκού Οίκου από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η οποία συνάφθηκε το 2015.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο κύμα των αμερικανικών κυρώσεων έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή, πλήττοντας κατά κύριο λόγο τις χρηματοπιστωτικές και τραπεζικές συναλλαγές. Το δεύτερο κύμα θα στοχοποιεί τον πετρελαϊκό κλάδο της χώρας, με στόχο τον περιορισμό των εξαγωγών αργού της Τεχεράνης.
Πηγή Sputnik

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ