24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚ. Μητσοτάκης: «Στις 20 Αυγούστου ο κ. Τσίπρας πρέπει να προκηρύξει εκλογές...

Κ. Μητσοτάκης: «Στις 20 Αυγούστου ο κ. Τσίπρας πρέπει να προκηρύξει εκλογές αντί να στήσει φιέστες»

Σκληρή κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στις φωτιές

«Οταν επισκέφθηκα το οικόπεδο στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 26 συμπολίτες μας, αγκαλιασμένοι, που δεν μπορούσαν να ξεφύγουν από την πύρινη λαίλαπα, νομίζω δεν έχω αισθανθεί χειρότερα στη ζωή μου. Εχω επισκεφτεί πολλούς τόπους καταστροφής, αλλά τα αισθήματα, τα οποία μου προκάλεσε αυτή η τραγωδία, ήταν πάρα πολύ έντονα», δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην Athens Voice.
Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλά με πολύ σκληρή γλώσσα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, και προσωπικά του πρωθυπουργού. Λέει ότι ακόμα δεν έχουμε επίσημο κατάλογο νεκρών για να τους μπορέσουμε να τους πενθήσουμε όπως τους αρμόζει, και πως αυτό αποτελεί βαθιά προσβολή στη μνήμη τους.
«Ισως κάποιοι αισθάνονται ότι, αν δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματά τους, θα ξεκινήσει ένας καινούργιος κύκλος προσωπικών ιστοριών» αναφέρει, ενώ επαναλαμβάνει πως αντιλαμβάνεται «την αφηρημένη ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό».
Ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για κυνισμό και για άθλια απόπειρα επικοινωνιακής διαχείρισης μιας μεγάλης τραγωδίας.
«Αντί κάποιοι να σκύψουν το κεφάλι, να συναισθανθούν αυτό το οποίο έγινε, το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να κουνήσουν το δάκτυλο, να επιρρίψουν ευθύνες σε άλλους, στους αυθαιρετούχους, στους πολίτες οι οποίοι κάηκαν, στους ίδιους τους νεκρούς. Και να πουν ότι εμείς δεν φταίμε για τίποτα, διότι όλα αυτά είναι παθογένειες 40 ετών. Οταν – προσέξτε – ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός που έδωσε την εντολή να κατατεθεί η τροπολογία τότε, που φέρει και την υπογραφή των αρμοδίων υπουργών, για την αναστολή των κατεδαφίσεων», σημειώνει και κατακρίνει παράλληλα την κυβερνητική σύσκεψη στο Λαύριο.
«Είδα πάλι αυτήν τη θλιβερή επικοινωνιακή φιέστα στο Λαύριο, ούτε καν στο Μάτι, στο Λαύριο, 30 χιλιόμετρα μακριά από το Μάτι, χαμόγελα και χαριεντίσματα. Είναι ντροπή και είναι θλιβερό το θέαμα, για άλλη μια φορά», λέει συγκεκριμένα.
Επιπλέον, κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι για τη θέση του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας επέλεξε ένα κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πως δεν έμαθε τίποτα από τα όσα τραγικά έγιναν.
«Αρα, τα κροκοδείλια δάκρυα και η δήθεν προσπάθεια να μας πει ότι κάτι αλλάζει, δεν επιβεβαιώνεται από τις ίδιες τις επιλογές τις οποίες κάνει», υπογραμμίζει.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραδέχεται παράλληλα, ότι και προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν ευθύνες για το θέμα των αυθαιρέτων, αλλά σημειώνει: «Μόνο που αυθαίρετα υπήρχαν και στο παρελθόν, αλλά τώρα χαθήκαν 91 άνθρωποι, χωρίς κανείς να μπει στον κόπο, έστω και την τελευταία στιγμή, να δώσει μία εντολή εκκένωσης. Και για αυτό υπάρχουν ευθύνες. Και οι ευθύνες θα διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη. Εχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Θα αποδοθούν. Οι πολιτικές ευθύνες όμως είναι εδώ και αυτό το οποίο, σας λέω, ενοχλεί ακόμα περισσότερο, είναι ότι όσο αυξάνει το διαζύγιο που παίρνει ο κύριος Τσίπρας με την κοινωνία, τόσο εντείνεται η αλαζονεία του. Και αυτό είναι ασυγχώρητο».
Ευθέως επαναλαμβάνει ο κ. Μητσοτάκης το αίτημά του για εκλογές.
«Σήμερα, εδώ που έχουμε φτάσει, η χώρα σέρνεται μέσα σε ένα νέφος τοξικότητας, καχυποψίας και κατάθλιψης. Το μόνο το οποίο μένει στον κ. Τσίπρα να κάνει, είναι στις 20 Αυγούστου, ημερομηνία ορόσημο κατά τον ίδιο, έξοδος από το πρόγραμμα, αντί να στήσει φιέστες, να προκηρύξει εκλογές», και κάνει λόγο για πολιτικό restart.
«Η χώρα δεν έχει να περιμένει τίποτα πια από τον κύριο Τσίπρα. Απολύτως τίποτα. Ούτε από τον κύριο Τσίπρα, ούτε από τους υπουργούς του, ούτε από τους μελλοντικούς υπουργούς του σε ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο οποίος θα γίνει μόνο για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου. Εχει εξαντλήσει τον πραγματικό της βίο αυτή η κυβέρνηση. Αρκετή ζημιά έκανε στη χώρα. Ηρθε η ώρα να φύγει», επισημαίνει.
Με υψηλούς τόνους επικρίνει την κυβέρνηση και για τη μεταγωγή του Δ. Κουφοντίνα σε αγροτικές φυλακές.
«Εδώ και τρία χρόνια ισχυρίζομαι με στοιχεία ότι η κυβέρνηση αυτή κάνει ό,τι μπορεί για να διευκολύνει καταδικασμένους τρομοκράτες, κατά συρροή δολοφόνους, ικανοποιώντας αργά, αλλά σταθερά όλα τους τα αιτήματα», δηλώνει και διαβεβαιώνει ότι με δική του κυβέρνηση «οι καταδικασμένοι τρομοκράτες πρέπει να βρίσκονται σε φυλακές υψίστης ασφάλειας και εκεί θα βρεθούν, εφόσον ο ελληνικός λαός μας εμπιστευθεί την διακυβέρνηση του τόπου».
Σχετικά με το τέλος του 3ου προγράμματος, τονίζει πως υπάρχουν προψηφισμένα μέτρα, μειώσεις συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, ένας αυστηρός μηχανισμός εποπτείας που θα μας συνοδεύει για πολλά χρόνια ακόμα και δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, τα οποία δυσκολεύουν πάρα πολύ τις δυνατότητες δημοσιονομικών ελιγμών της Ελληνικής Δημοκρατίας.
«Για ποια έξοδο, λοιπόν, από τα μνημόνια, συζητάμε;», αναρωτιέται, ενώ λέει για την προοπτική εξαγγελιών από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ τα εξής: «Μετά από δέκα χρόνια κρίσης, μια ευκαιρία για να πάμε να εξαγγείλουμε πάλι παροχές και επιδόματα; Αυτό χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα; ‘Η ένα τολμηρό σχέδιο ανασυγκρότησης του κρατικού μηχανισμού, που εμφανώς είναι διαλυμένος, επανεκκίνησης της οικονομίας με τόνωση των ιδιωτικών επενδύσεων;».
Επαναλαμβάνει επίσης ότι οι εκλογές θα γίνουν αλλά το ζήτημα είναι να γίνουν μια ώρα αρχύτερα και κατηγορεί την κυβέρνηση πως είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που συσσωρεύονται.
Τέλος, λέει ότι θα πάει για λίγες ημέρες διακοπών το Δεκαπενταύγουστο στην Κρήτη και αναφέρεται στην απουσία φέτος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Ν. Αρμένης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ