Ντ. Τραμπ: «Η αμερικανική οικονομία μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει προσεχώς το 5% του ΑΕΠ»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 8 Αυγούστου 2018

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε την περασμένη Τρίτη ότι η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει προσεχώς το 5% του ΑΕΠ.
Ο ρεπουμπλικάνος έριξε αυτή την πρόβλεψη στο τραπέζι κατά τη διάρκεια δείπνου με επιχειρηματίες στο θέρετρο και γήπεδο γκολφ που του ανήκει στο Μπέντμινστερ, στο Νιού Τζέρσεϊ, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, όπου κάνει ολιγοήμερες διακοπές.
«Οπως γνωρίζετε, οδεύουμε να καταγράψουμε ρεκόρ του ΑΕΠ. Κανένας δεν το πίστευε ότι θα ήταν τόσο πάνω, ούτε καν σχεδόν 2%, κι είμαστε στο 4,1%!» είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος στον ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς.
Ο ρυθμός ανάπτυξης 4,1% επί του ΑΕΠ που καταγράφηκε το δεύτερο τρίμηνο ήταν ο πιο υψηλός των τελευταίων τεσσάρων ετών.
«Και πιστεύω ότι θα πάμε ακόμα ψηλότερα», συνέχισε ο ρεπουμπλικάνος. Εξήγησε ότι με τις νέες εμπορικές συμφωνίες που θα έλθουν, η οικονομία θα μπορέσει να «πάει πολύ πιο μακριά».
Ο Τραμπ συμπλήρωσε: «το επόμενο τρίμηνο θα είναι -αυτό δεν είναι παρά μόνο μια εκτίμηση- αλλά λένε ότι θα μπορούσε να είναι 5%».
«Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα ξεπεράσουμε το 5%. Για άλλη μια φορά, αυτοί είναι αριθμοί που ο κόσμος δεν πίστευε, αλλά θεωρώ αληθινά ότι μπορούμε να πάμε πολύ πιο ψηλά από το 5% στον ρυθμό ανάπτυξης, μόλις έχουμε εμπορικές συμφωνίες που είναι λογικές, ευεργετικές και καλές για τη χώρα μας», συμπλήρωσε.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP