24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΟλοκαύτωμα στην Αττική

Ολοκαύτωμα στην Αττική

Μέτρα ανακούφισης των πληγέντων ανακοινώνει το ΥΠΟΙΚ

Μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Oπως προανήγγειλε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, το υπουργείο θα ανακοινώσει παράταση υποβολής όλων των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ, λοιπών παρακρατουμένων φόρων σε πρώτη φάση, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και μετά θα υπάρξει επανεκτίμηση της κατάστασης. Επίσης, θα ανακοινωθεί απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ του 2018 για τα ακίνητα των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και παράταση της προθεσμίας καταβολής βεβαιωμένων και ρυθμισμένων οφειλών, καθώς και αναστολή ληξιπρόθεσμων οφειλών. Τα μέτρα αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών.
Στην ανείπωτη τραγωδία που έπληξε την Αττική αναφέρθηκαν βουλευτές όλων των κομμάτων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, που ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της Τρίτης. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Μάκης Μπαλαούρας, ανέφερε πως, πέραν της συνδρομής της πολιτείας, απαιτείται αυτήν την ώρα ενότητα, σύμπνοια και στήριξη όλων των δυνάμεων που καταβάλλουν προσπάθειες για την αντιμετώπιση της τραγωδίας.
«Κάθε λέξη είναι μικρή για να περιγράψει αυτό το οποίο ζούμε από χθες (σ.σ. Δευτέρα)» σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών. Ο κ. Κεφαλογιάννης εξέφρασε, εκ μέρους της ΝΔ και του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη, τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων και δήλωσε ότι εκείνο που προέχει αυτή την ώρα είναι «να σταθούμε δίπλα τους και να τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο». Ο βουλευτής εξέφρασε, επίσης εκ μέρους της ΝΔ, την ευγνωμοσύνη του στους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, τις οποίες καταβάλλουν από χθες, για να προστατεύσουν τόσο τους κατοίκους των περιοχών, όσο και τις περιουσίες τους και το φυσικό περιβάλλον.
«Ζούμε μία εθνική τραγωδία» τόνισε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Ιωάννης Μανιάτης και εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων, εκ μέρους της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά. «Ζούμε στιγμές που μας έχουν συγκλονίσει όλους και είναι σαφές ότι όλοι μας συμπαραστεκόμαστε στους συγγενείς και τις οικογένειες των θυμάτων» πρόσθεσε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ και επισήμανε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και της κοινωνίας των πολιτών, ώστε να αποτραπεί επανάληψη τέτοιας τραγωδίας.
Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να σταματήσει η πύρινη καταστροφή και να υπάρξει άμεση και ολόπλευρη βοήθεια σε όλους όσοι έχουν πληγεί, στους τραυματίες, σε όσους έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους, σε όσους έχουν μείνει άστεγοι, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Βαρδαλής και υπογράμμισε ότι «θα έρθει η ώρα για να συζητηθούν οι μεγάλες εγκληματικές και διαχρονικές συνθήκες που θυσιάζουν τον άνθρωπο στον βωμό του κέρδους και της εξαπάτησης».
«Η χώρα ζει έναν εφιάλτη εδώ και ένα 24ωρο. Βεβαίως σκεφτόμαστε τους νεκρούς και συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειες τους» ανέφερε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς και τόνισε την ανάγκη αυτές τις ώρες να υπάρξει σύμπνοια, οργάνωση, σχέδιο και τεχνικά μέσα προς εκείνους που πολεμούν τη φωτιά στο πρώτο μέτωπο.
«Υπάρχουν ευθύνες, δεν είναι όμως οι μέρες αυτές στις οποίες θα προχωρήσουμε στην απόδοση ευθυνών» είπε ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων, Ιωάννης Σαρίδης και συμπλήρωσε ότι αυτήν τη στιγμή χρειάζεται να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας σε εκείνους τους ανθρώπους που δίνουν τον δικό τους αγώνα για ζωή. Ο κ. Σαρίδης ευχαρίστησε τα στελέχη του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού για τις τεράστιες προσπάθειές τους.
«Το μυαλό όλων μας είναι στις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη» σημείωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Κούζηλος.
Ερευνα για τις πυρκαγιές στην Αττική διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξ. Δημητρίου
Ερευνα για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.
Ειδικότερα, η εισαγγελική λειτουργός διαβίβασε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο με την εντολή να διερευνηθούν τα πάντα σχετικά με τις πυρκαγιές που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο δεκάδες πολίτες και σε καταστροφή περιουσιών (σπιτιών, αυτοκινήτων, κλπ).
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ