21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣυνάντηση Τραμπ - Πούτιν πιθανώς στο Ελσίνκι μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν πιθανώς στο Ελσίνκι μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την Τετάρτη ότι η συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα διεξαχθεί πιθανότατα στο Ελσίνκι, μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 11 και 12 Ιουλίου.
Ο Τραμπ τόνισε στους δημοσιογράφους ότι θα συζητήσει με τον Πούτιν τον πόλεμο στη Συρία και την κατάσταση στην Ουκρανία.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος πιστεύει ότι η Ρωσία θα πρέπει να αποτελεί μέρος των συζητήσεων που επηρεάζουν παγκόσμια ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, σε ακρόασή του σε επιτροπή της Γερουσίας.
Σε ερώτηση κατά πόσον η Ρωσία θα πρέπει να αποτελέσει μέρος της Ομάδας των Επτά, G7, ο Πομπέο τόνισε ότι ο Τραμπ θα πρέπει να μιλήσει ο ίδιος για αυτό, προσθέτοντας ότι: «ο πρόεδρος πιστεύει βαθύτατα ότι η συμμετοχή της Ρωσίας σε αυτές τις σημαντικές γεωστρατηγικές συνομιλίες είναι αναπόφευκτη, και υπάρχει μακρά ιστορία αυτών».
Νωρίτερα, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Τραμπ, Τζον Μπόλτον και ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, Γιούρι Ουσακόφ, ανέφεραν ότι σήμερα, Πέμπτη, η Μόσχα και η Ουάσιγκτον θα κάνουν ταυτόχρονα ανακοινώσεις για την ημερομηνία διεξαγωγής της συνόδου κορυφής των δύο ηγετών.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ