24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΝτ. Τραμπ: «Δεν αλλάζει η «πολιτική μηδενικής ανοχής» απέναντι στους παράτυπους μετανάστες»

Ντ. Τραμπ: «Δεν αλλάζει η «πολιτική μηδενικής ανοχής» απέναντι στους παράτυπους μετανάστες»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, διαμήνυσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να διατηρήσει τη «σκληρή πολιτική» της για να αποτρέψει την είσοδο εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα ασκούνται διώξεις στις οικογένειες των παράτυπων μεταναστών που περνούν τα σύνορα με το Μεξικό.
«Πρέπει να έχουμε μια πολύ σκληρή πολιτική. Διαφορετικά, εκατομμύρια κι εκατομμύρια θα εισρεύσουν στη χώρα μας. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Δεν έχουμε επιλογή», είπε.
Η εφημερίδα Washington Post ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα σταματήσει την άσκηση ποινικών διώξεων στους γονείς που περνούν τα σύνορα έχοντας μαζί τους τα παιδιά τους, μέχρις ότου οι υπηρεσίες μετανάστευσης να αποκτήσουν τους πόρους ώστε να μπορούν να κρατούν τις οικογένειες μαζί.
Μια εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης, η Σάρα Αισγκαρ Φλόρες, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι το δημοσίευμα αυτό είναι ανακριβές και ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην «πολιτική μηδενικής ανοχής».
«Πρέπει να έχουμε ένα πολύ ισχυρό σύνορο. Αν δεν το έχουμε, θα έρθουν εκατομμύρια κι εκατομμύρια άνθρωποι. Αυτό που συμβαίνει σήμερα θα μοιάζει με παιδικό παιχνίδι. Θα ήταν τρομερό αν το κάναμε ποτέ αυτό», είπε ο πρόεδρος Τραμπ.
Σε στρατιωτικές βάσεις θα φιλοξενηθούν 20.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες στις ΗΠΑ
Το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ ζήτησε από το Πεντάγωνο να προετοιμαστεί για να φιλοξενήσει σε στρατιωτικές βάσεις περίπου 20.000 ανήλικους, ασυνόδευτους μετανάστες, όπως ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.
«Ζητήθηκε από το υπουργείο Αμυνας να παράσχει στήριξη στο υπουργείο Υγείας, το οποίο ζήτησε να βρεθούν 20.000 κρεβάτια», είπε ο αξιωματούχος αυτός, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.
Τα καταλύματα προορίζονται για ασυνόδευτα παιδιά, εξήγησε.
Με το διάταγμα που υπέγραψε την περασμένη Τετάρτη για να βάλει τέλος στον χωρισμό των οικογενειών στα σύνορα, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταζε το υπουργείο Αμυνας να διαθέσει, εφόσον χρειαστεί, κάθε κτίριο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να στεγαστούν οι ανήλικοι που φτάνουν μόνοι τους στις ΗΠΑ αναζητώντας συγγενείς τους.
Μέχρι στιγμής έχουν επιλεγεί τέσσερις βάσεις για το σκοπό αυτό, οι τρεις στο Τέξας και μία στο Αρκανσο.
Καταψηφίστηκε από τη Βουλή των ΗΠΑ το ένα από τα δύο νομοσχέδια για το μεταναστευτικό
Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε το ένα από τα νομοσχέδια που προωθούσαν οι Ρεπουμπλικάνοι και στόχευε στη δραστική μείωση στις χορηγήσεις βίζας για νόμιμη μετανάστευση στις ΗΠΑ, αλλά και στην προσωρινή προστασία των «Ονειροπόλων» από την απέλαση.
Οι «Ονειροπόλοι» είναι οι νέοι που είχαν μπει παράνομα στη χώρα όταν ήταν ακόμη ανήλικοι και τους είχε χορηγηθεί ένα προσωρινό καθεστώς προστασίας ώστε να μπορούν να σπουδάσουν και να εργαστούν στις ΗΠΑ.
Το νομοσχέδιο αυτό απορρίφθηκε με ψήφους 193 υπέρ έναντι 231 κατά, καθώς το καταψήφισαν οι Δημοκρατικοί αλλά και μια ομάδα Ρεπουμπλικανών βουλευτών.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων επρόκειτο να εξετάσει και να ψηφίσει και ένα δεύτερο νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό, που είναι πιθανόν ότι θα έβρισκε μεγαλύτερη στήριξη μεταξύ των Ρεπουμπλικανών που διαθέτουν την πλειοψηφία στο Σώμα αυτό.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ