21.4 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΟ σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ νέος πρωθυπουργός στην Ισπανία

Ο σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ νέος πρωθυπουργός στην Ισπανία

Καταψηφίστηκε η συντηρητική κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι

Ο σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας, μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά της συντηρητικής κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι από την ισπανική Βουλή.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έδωσε 180 ψήφους υπέρ της καταψήφισης της συντηρητικής κυβέρνησης του Ραχόι, έναντι 169 βουλευτών που τάχθηκαν κατά. Υπήρξε και μια αποχή.
Ο Σάντσεθ αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα τη Δευτέρα και η κυβέρνησή του να διοριστεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Εμπιστοσύνη προς τον νέο πρωθυπουργό της Ισπανίας εκφράζει ο Γιούνκερ
Πλήρη εμπιστοσύνη στην νέα ισπανική κυβέρνηση έχει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε εκπρόσωπός του κατά την διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
«Εστειλε στον πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ, συγχαρητήρια επιστολή στην οποία εκφράζει την εμπιστοσύνη του ότι η ισπανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να συμβάλλει με εποικοδομητικό τρόπο σε μία ισχυρότερη, περισσότερο ενωμένη και δικαιότερη Ευρωπαϊκή Ενωση».


Δ. Παπαδημούλης: «Η απομάκρυνση Ραχόι σηματοδοτεί μία νέα σελίδα για την Ισπανία»
«Η απομάκρυνση Ραχόι από την πρωθυπουργία στην Ισπανία σηματοδοτεί μία νέα σελίδα για τη χώρα» αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Σημαντική ευκαιρία για τον νέο ΠΘ Σάντσεζ να προχωρήσει σε πρόγραμμα και συμμαχίες σε προοδευτική κατεύθυνση για τα ζητήματα της οικονομίας και των αναγκαίων αλλαγών στην Ευρωζώνη» προσθέτει ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Την ελπίδα για σταθερή κυβέρνηση στην Ισπανία εξέφρασε ο κυβ. εκπρόσωπος της Γερμανίας
Την ελπίδα ότι στην Ισπανία θα σχηματιστεί μια σταθερή κυβέρνηση εξέφρασε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, τονίζοντας ωστόσο ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης αφορά την ισπανική πολιτική.
«Η Γερμανία και η Ισπανία είναι σημαντικοί εταίροι και δεν επιθυμώ να προχωρήσω σε οποιαδήποτε εικασία», εξήγησε ο κ. Ζάιμπερτ, ο οποίος πάντως αναγνώρισε τα επιτεύγματα του απερχόμενου Πρωθυπουργού, Μαριάνο Ραχόι, για την χώρα του, λέγοντας ότι συνέβαλαν στην έξοδο της Ισπανίας από την κρίση με τις δικές της δυνάμεις. Η Ισπανία έχει σήμερα τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρώπη.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ