18.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΟ Τραμπ θέλει να διώξει τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες από τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ θέλει να διώξει τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες από τις ΗΠΑ

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στοχεύει στο να οδηγήσει εκτός των ΗΠΑ τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, ανέφερε δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Wirtschaftswoche, σύμφωνα με το οποίο ο Τραμπ είπε στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, πως θέλει να σταματήσει τις Mercedes-Benz να περιφέρονται στη Νέα Υόρκη.
Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες ελέγχουν το 90% της αμερικανικής αγοράς πολυτελών οχημάτων, με την BMW να είναι ιδιοκτήτρια των εμπορικών σημάτων Rolls-Royce και BMW, ενώ η Daimler έχει την Mercedes-Benz και η Volkswagen ελέγχει τις Bentley, Bugatti, Porsche και Audi.
Η κυβέρνηση του Τραμπ ξεκίνησε εμπορικές έρευνες για το κατά πόσο οι εισαγωγές οχημάτων έχουν πλήξει την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.
Επικαλούμενο αρκετούς Ευρωπαίους και Αμερικανούς διπλωμάτες, που δεν κατονομάζονται, στο δημοσίευμα του περιοδικού αναφέρεται πως ο Τραμπ δήλωσε στον Μακρόν τον Απρίλιο ότι θα εμείνει στην εμπορική του πολιτική για τόσο καιρό ώστε να μην κυκλοφορούν πια μοντέλα της Mercedes-Benz στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.
Εντός της ΕΕ, η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ