20.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΗ Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά τον Στέφανο Λαζαρίδη

Η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά τον Στέφανο Λαζαρίδη

Το αφιέρωμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στον σκηνογράφο Στέφανο Λαζαρίδη και πρώην καλλιτεχνικό της διευθυντή, κορυφώνεται με μια μεγάλη έκθεση πάνω στο σκηνογραφικό- εικαστικό του έργο, από τις 4/2. Φιλοξενείται στο αίθριο του τέταρτου ορόφου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού- Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Την έκθεση με τίτλο «Στέφανος Λαζαρίδης: κυνικός ρομαντικός» επιμελείται ο Αντώνης Βολανάκης, ο οποίος μαθήτευσε κοντά στον σπουδαίο σκηνογράφο και εργάστηκε μαζί του στην Εθνική Οπερα της Αγγλίας.
Ο Στέφανος Λαζαρίδης με βάση το Λονδίνο, ανέδειξε το εύρος της σκηνογραφίας σε δραματουργικούς εικαστικούς χώρους και καθιερώθηκε την δεκαετία του 80 ως ένας από τους σημαντικότερους στην Βρετανία. Με το έργο του έθεσε σε βάθος ερωτήματα αποφεύγοντας τις διακοσμητικές λύσεις εργαζόμενος όλα αυτά τα χρόνια στις σημαντικότερες σκηνές όπερας της Ευρώπης αλλά και σε μεγαλύτερους χώρους, όπως στάδια, όπου σχεδίασε ιστορικές παραστάσεις. Είχε πάντα την πεποίθηση ότι μια παράσταση όπερας δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με ανώδυνα διακοσμητικό τρόπο αλλά ότι ως παραστατική τέχνη οφείλει να τυγχάνει της ίδιας αντιμετώπισης με οποιοδήποτε άλλο θεατρικό κείμενο.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ