20.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΧριστούγεννα στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Χριστούγεννα στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Simon Bolivar Trumpet Ensemble

 

Από τον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) δεν θα μπορούσε να λείπει η μουσική!
Από 14/12 μέχρι 05/01 το ΚΠΙΣΝ σας προσκαλεί σε ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με διαφορετικά ακούσματα.
Την Πέμπτη 14/12, στις 20.30 στον Φάρο, η ορχήστρα Simon Bolivar Trumpet Ensemble θα παρουσιάσει γνωστά κομμάτια στο κοινό, μυώντας στην λάτιν, αλλά και κλασσική κουλτούρα τους με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Λίγες μέρες μετά, την Κυριακή 17/12, στις 13.00 στον Φάρο, η ορχήστρα θα ενώσει τις δυνάμεις της με τους νεαρούς μουσικούς και τη χορωδία του El Sistema Greece, ερμηνεύοντας κομμάτια των Mozart, Verdi, Morricone και πολλών ακόμα συνθετών.
Οι δύο επόμενες ημέρες, Δευτέρα 18/12 και Τρίτη 19/12, αφιερώνονται στην μαγευτική μουσική των ταινιών του Harry Potter. Ενα πανόραμα μουσικής των 8 πολυαγαπημένων ταινιών του δημοφιλή νεαρού μάγου Harry Potter, θα γεμίσουν την αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις 19.00, με τον Αναστάσιο Συμεωνίδη στη διεύθυνση της Academica Athens Orchestra. Απαραίτητη για τη συμμετοχή, η προεγγραφή στο snfcc.org/events.
Το Σάββατο 23/12, στο Φάρο, στις 12.00, εκατόν είκοσι φωνές και τριάντα νεαροί εκτελεστές εγχόρδων θα συμπράξουν σε μία χριστουγεννιάτικη συναυλία για μικρούς και μεγάλους. Τρία μεγάλα σύνολα, η διαπολιτισμική παιδική χορωδία της Polyphonica, η μικτή χορωδία ενηλίκων Musica και η νεανική ορχήστρα εγχόρδων Cameratα Junior θα παρουσιάσουν έργα χαρούμενα και πρωτότυπα από διάφορα μέρη του κόσμου, δημιουργώντας μια εορταστική ατμόσφαιρα.
Πλησιάζοντας στην αλλαγή του χρόνου, την Παρασκευή 29/12, στις 21.00, στον Φάρο, ο πολυπράγμων ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλος και ο πληθωρικός Αγγλος frontman Bradley White Dale, θα παρουσιάσουν ένα εορταστικό και νοσταλγικό πρόγραμμα. Η συναυλία μεταξύ άλλων, θα συμπεριλαμβάνει τραγούδια μεγάλων μουσικών όπως οι David Bowie, George Michael, Prince, Amy Winehouse, Whitney Houston, Michael Jackson κ.α.
Παραμένοντας ακόμα στο πνεύμα των γιορτών, καλωσορίζουμε το 2018, την Παρασκευή 05/01, στις 21.00 στον Φάρο, με μία εορταστική συναυλία των Gumbo Ya Ya, με μουσική από την Νέα Ορλεάνη. Μαζί τους η Πειραιώτισσα Sugahspank!
Οι μουσικές εκδηλώσεις, καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ