15.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΣτ. Πιτσιόρλας: «Η ΔΕΗ είναι ταμπού για όλο το πολιτικό σύστημα»

Στ. Πιτσιόρλας: «Η ΔΕΗ είναι ταμπού για όλο το πολιτικό σύστημα»

Προκαλούμε ισχυρές αντιδράσεις και αντιστάσεις

 

Ως κριτήριο επιτυχίας παρουσίασε την υπόθεση της ΔΕΗ ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας τη δεύτερη μέρα στο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου. «Αγγίζουμε, είπε, πολύ δύσκολα θέματα με βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις. Παράδειγμα η ΔΕΗ που είναι ταμπού για όλο το πολιτικό σύστημα. Αγγίζοντάς το προκαλούμε ισχυρές αντιδράσεις και αντιστάσεις. Η επιτυχής επίλυση θα είναι δοκιμασία και κριτήριο για το αν μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα», τόνισε ο υφυπουργός.
Πρόσθεσε ότι θα είναι λάθος να πούμε ότι έχουμε φτάσει στο σημείο που «ξεμπερδέψαμε», καθώς θα πρέπει να ολοκληρώσουμε μια πολύ σημαντική προσπάθεια. Χαρακτήρισε πολύ σημαντικό γεγονός την επιτυχία της ανταλλαγής ομολόγων και «επιτομή του προβλήματος» τα κόκκινα δάνεια, η λύση του οποίου απαιτεί τόλμη και έχει κόστος το οποίο η κυβέρνηση αναλαμβάνει και θα πρέπει να στηριχθεί από το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα. Γενικότερα, ο υφυπουργός ζήτησε τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων που τάσσονται υπέρ των επενδύσεων και της ανάπτυξης.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, τόνισε ότι το πρότζεκτ του Ελληνικού προβλέπεται να διπλασιάσει σχεδόν τον τουρισμό της Αθήνας, ενώ αναφερόμενος στον προβληματισμό για τις επιπτώσεις έθεσε το ερώτημα αν προστατεύεται καλύτερα το περιβάλλον με τη σημερινή κατάσταση ή με τη δημιουργία του μεγαλύτερου μητροπολιτικού πάρκου της Ευρώπης. Το ύψος των κτιρίων, πρόσθεσε, διασφαλίζει την ύπαρξη ελεύθερων χώρων, ενώ για την αρχαιολογία ανέφερε ότι μπορεί να βρεθεί μια λύση ανάλογη με αυτή που εφαρμόστηκε στο σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι.
Ο κ. Γ. Λινάτσας, στέλεχος της Axia Ventures Group, τόνισε ότι η ελληνική οικονομία χρειάζεται ανάπτυξη 3-4% για μια δεκαετίες, κάτι που δεν συμβαδίζει όμως με τους στόχους για τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που εξοχήν θέσει οι δανειστείς.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Ιντραλότ, Α. Κεραστάρης, υποστήριξε ότι καθαρή έξοδος (σ.σ. από το πρόγραμμα στήριξης) σημαίνει επιτόκια δανεισμού 5,7%, ενώ για τις επενδύσεις είπε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει τις υπηρεσίες που θέτουν εμπόδια με αποτέλεσμα η μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα, που είναι το Ελληνικό, να παραμένει μακέτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ