22.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΤο ΚΠΙΣΝ συμμετέχει στις δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπων με Αναπηρία

Το ΚΠΙΣΝ συμμετέχει στις δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπων με Αναπηρία

 

Την Παγκόσμια ημέρα Ανθρώπων με αναπηρία στις 3/12 στηρίζει το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με την παράσταση On Display Global in Athens, η οποία θα παρουσιαστεί στις 18.30 στην υποδοχή της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος.
Το On Display – Athens είναι η αθηναϊκή πλατφόρμα της ετήσιας διεθνούς πρωτοβουλίας On Display-Global που προέκυψε μέσα από την συνεργασία της χορογράφου Heidi Latsky με τον Δήμο της Νέας Υόρκης και τον ΟΗΕ για τον εορτασμό της 25ης επετείου από την υπογραφή του νόμου για τους Αμερικανούς με Αναπηρία.
Το On Display Athens παρουσιάζεται στο ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Ελληνίδα χορογράφο Αποστολία Παπαδαμάκη και 30 εθελοντές με ή χωρίς αναπηρία.
Ατομα με αναπηρία, άνθρωποι από το χώρο του θεάματος και εκπρόσωποι του κόσμου της μόδας, συχνά αντιμετωπίζονται σαν αντικείμενα και αξιοθέατα. Η αντιστροφή του βλέμματος αυτού, αποτελεί κομβικό σημείο της. Η έντονη και περίπλοκη σχέση μεταξύ παρατηρητή και παρατηρούμενου, αποτελεί το αντικείμενο αυτής της γλυπτικής εγκατάστασης, όπου οι ίδιοι οι συμμετέχοντες είναι τα γλυπτά.
Η παράσταση είναι διαδραστική με το κοινό και καθ’ όλη τη διάρκεια, ενώ η χορογράφος Heidi Latsky ενθαρρύνει τους θεατές να φωτογραφίζουν ή/και να φωτογραφίζονται με τους περφόρμερ και να αναρτούν στα social media τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την παράσταση χρησιμοποιώντας τα hashtag #ondisplayglobal #ondisplayathens #heidilatskydance.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ