18.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΗ τεχνολογία αφορά την καθημερινότητα όλων μας

Η τεχνολογία αφορά την καθημερινότητα όλων μας

Εκδήλωση Digital Policy for Better Lives

Κοινή εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση – διοργανώνουν οι πρεσβείες της Σλοβακίας, του Καναδά, της Ολλανδίας και της Κορέας με τίτλο «Digital Policy for Better Lives», η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου στην Ολλανδική Πρεσβεία. Για το θέμα δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, στην οποία παρέστησαν ο αρμόδιος υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Στέλιος Ράλλης, καθώς και οι πρέσβεις της Σλοβακίας, κα ΚΑIveta Hricova, της Κορέας, κ. Soo-suk Lim, του Καναδά, κ. Mark Allen και της Ολλανδίας, κ. Caspar Veldkamp.
Στόχος της ημερίδας που θα φιλοξενηθεί στην Ολλανδική Πρεσβεία και στην πρώτη θερμοκοιτίδα Orange Grove να γίνει μία ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών σε θέματα τεχνολογίας που αφορούν την καθημερινότητά μας, αλλά και να στηριχτούν οι νεοφυείς επιχειρήσεις.
Οπως ανέφερε ο Πρέσβης της Ολλανδίας, κ. Caspar Veldkamp, οι startuppers δεν έχουν τίποτα κοινό με τους παραδοσιακούς επιχειρηματίες, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διαχείριση του μεριδίου τους αγοράς και των προνομίων τους. Οι startuppers έρχονται με το ποδήλατο, μεταφέρουν το lap top στην πλάτη και είναι πιο ευέλικτοι από κάθε άλλον επιχειρηματία.


Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στον χαιρετισμό του δήλωσε: «Η διεθνής κοινότητα αντιλαμβάνεται ότι η εικόνα της χώρας μας βελτιώνεται. Καθώς βγαίνουμε από την κρίση, παίρνουμε τη θέση που μας αρμόζει στον παγκόσμιο χάρτη των τεχνολογικών εξελίξεων και της συγκροτημένης πολιτικής για τη στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων. Αυτό προκύπτει από την εκδήλωση που διοργανώνουν οι τέσσερις φίλες Πρεσβείες. Η αξιοποίηση των κατάλληλων εργαλείων για τη μείωση των ανισοτήτων, η άνοδος της ευημερίας περνά και μέσα από τις νέες τεχνολογίες. Το κρίσιμο ερώτημα είναι πως οι τεχνολογίες αυτές θα γίνουν εργαλείο σύγκλισης και όχι η μήτρα νέων ανισοτήτων, οικονομικών και κοινωνικών. Υλοποιούμε έργα μεγάλης κλίμακας και στο πλαίσιο του Εθνικού Ευρυζωνικού Σχεδίου, έχουμε επενδύσεις ύψους 4 δισ. ευρώ, τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από τον δημόσιο τομέα, έως το 2022. Επίσης, έχουμε ωριμάσει μεγάλα ψηφιακά έργα τα οποία θα αλλάξουν τον τρόπο που λειτουργεί και ο δημόσιος τομέας, η επιχειρηματικότητα και η πρωτογενής παραγωγή στην Ελλάδα. Η Πολιτεία, όσον αφορά τις νεοφυείς επιχειρήσεις, οφείλει να ανταποκρίνεται στο ρόλο της, δίνοντας τη δυνατότητα στις νέες ιδέες να ταξιδεύουν και βοηθώντας τες, όταν προϊόντα και υπηρεσίες μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή όλων των πολιτών».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι τις επόμενες εβδομάδες έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.
Η εκδήλωση τελείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και διεξάγεται στην Αθήνα, με αφορμή και τη Σλοβάκικη προεδρία στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ – OECD).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ