12.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΗ e-πλατφόρμα EuroShoring φέρνει εγγύτερα τους Έλληνες παραγωγούς στη γερμανική αγορά

Η e-πλατφόρμα EuroShoring φέρνει εγγύτερα τους Έλληνες παραγωγούς στη γερμανική αγορά

Την e-πλατφόρμα EuroShoring, στην οποία κάθε ελληνική εταιρεία μπορεί να παρουσιάζει τα προϊόντα και τις παραγωγικές δομές της καθώς και να προβάλλεται ως δυνητικός – ιδανικός συνεργάτης γερμανικής επιχείρησης, δημιούργησε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, παρέχοντας ένα σύγχρονο – ψηφιακό εργαλείο, ιδιαίτερα χρήσιμο για τη νέα ευρωπαϊκή πραγματικότητα στον εφοδιασμό.
Η νέα πλατφόρμα του Επιμελητηρίου ακολουθεί τη γενικότερη τάση του επιχειρείν περί αναζήτησης εναλλακτικών και αξιόπιστων λύσεων στην παραγωγή και τη διακίνηση αγαθών, γεγονός το οποίο αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK), σύμφωνα με τα οποία, το 33% των γερμανικών επιχειρήσεων ψάχνουν νέους προμηθευτές, ενώ 22% εκφράζουν ενδιαφέρον για δημιουργία νέων μονάδων παραγωγής εντός των ευρωπαϊκών συνόρων.
Μέσω του EuroShoring, όπου ήδη παρουσιάζονται 5 βασικοί κλάδοι της βιομηχανίας και ειδικότερα, η κλωστοϋφαντουργία, τα τρόφιμα και ποτά, το ICT, η μεταλλουργία κι η φαρμακοβιομηχανία, κάθε ενδιαφερόμενη εταιρεία έχει τη δυνατότητα να αναρτήσει στοιχεία σχετικά με:
– Το προφίλ και την ιστορία της
– Τα προϊόντα και τα τεχνικά ή άλλα χαρακτηριστικά τους
– Τον εξοπλισμό της
– Τις δομές παραγωγής
– Τις πιστοποιήσεις που τυχόν διαθέτει
– Άλλο πληροφοριακό υλικό σε μορφή PowerPoint / PDF, καθώς και εταιρικό βίντεο, εφόσον αυτό είναι αναρτημένο ήδη στο YouTube
– Τον υπεύθυνο και τα στοιχεία επικοινωνίας του, ώστε μέσω της πλατφόρμας EuroShoring και υπό τον συντονισμό του Επιμελητηρίου να οργανώνονται Β2Β συναντήσεις.
Όπως σημειώνει ο Γενικός Διευθυντής και Μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, «η πανδημία του Covid-19 κατέστησε σαφές, ότι ένας μεγάλος αριθμός ευρωπαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται διεθνώς, αντιμετώπισαν δυσκολίες και ελλείψεις στην παραγωγή τους λόγω της εξάρτησης από μη ευρωπαϊκές χώρες. Ταυτόχρονα, αυξάνεται σημαντικά η επιθυμία για διαφάνεια στην αλυσίδα εφοδιασμού. Σημαντικός λόγος που εμποδίζει την επίτευξη της διαφάνειας αυτής, αποτελεί η προβληματική επικοινωνία μεταξύ των εμπλεκόμενων εταίρων και η έλλειψη δικτύωσης με προμηθευτές και πελάτες. Η περιορισμένη εμπιστοσύνη όσον αφορά την ασφάλεια στην ανταλλαγή δεδομένων και η υψηλή δαπάνη χρόνου και χρήματος για την εφαρμογή των απαραίτητων τεχνολογιών, αποτελούν επιπλέον εμπόδια που συνεχίζουν να περιπλέκουν την οικοδόμηση μιας αξιόπιστης εφοδιαστικής αλυσίδας. Σε αυτά τα ζητήματα έρχεται να δώσει άμεσες και μετρήσιμες λύσεις η πλατφόρμα EuroShoring».
Πληροφορίες σχετικά με το Euroshoring στην ιστοσελίδα www.euroshoring.com.
52 Ελληνογερμανικά ψηφιακά Β2Β για τη διαχείριση υδάτινων πόρων στην Ελλάδα
Πάνω από 55 B2B συναντήσεις μεταξύ 12 γερμανικών και 19 ελληνικών εταιριών και φορέων πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της πενθήμερης ψηφιακής επιχειρηματικής αποστολής, που πραγματοποίησε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με πρωτοβουλία του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, για τη μεταφορά τεχνογνσίας και τη διεθνοποίηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Από γερμανικής πλευράς, ο Διευθυντής του Φόρουμ για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη / German Water Partnership (GWP), Prof. Dr.-Ing. Peter Hartwig, ανέλυσε τον κλάδο του νερού και των υγρών αποβλήτων στη Γερμανία, κάνοντας μια επισκόπηση της αγοράς, των νέων εφαρμογών των ευκαιριών και των προκλήσεων του τομέα.
Στη διάρκεια της ψηφιακής ημερίδας δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να λάβουν μέρος σε δύο polls. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Εταιρείας Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ Α.Ε.) και Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Δρ. Άγι Παπαδόπουλο, που παρουσίασε τα σχετικά αποτελέσματα, στην ερώτηση σε ποια ζητήματα πιστεύει το κοινό ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, το 19% ανέφερε την επεξεργασία νερού, το 29% το βιολογικό καθαρισμό, το 25% το Waste to Energy και το 25% την ψηφιοποίηση του τομέα.
Στην ερώτηση ποιο είναι το πιο σημαντικό εμπόδιο στη διαχείριση υδάτινων πόρων, το 47% δήλωσε την εξασφάλιση των απαιτούμενων κεφαλαίων και της χρηματοδότησης, το 26% έθεσε θέμα νομοθετικού πλαισίου, το 17% επισήμανε την εξεύρεση εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού και το 16% ανέδειξε τη χρήση νέων τεχνολογιών και εφαρμογών.

 

Η απόφαση του Επιμελητηρίου να στηρίξει τη νέα αυτή πρωτοβουλία βασίσθηκε στη διαπιστωμένη πρόθεση πολλών βιομηχανικών ομίλων να μειώσουν την εξάρτησή τους κυρίως από την Ασιατική αγορά, μετατοπίζοντας την παραγωγική διαδικασία σε γεωγραφικά εγγύτερες χώρες (Nearshoring), ώστε να στραφούν σε έναν βιώσιμο ανασχεδιασμό της εφοδιαστικής αλυσίδας με ευρωπαϊκούς παράγοντες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ