24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΎφεση 2,5% του ΑΕΠ για κάθε μήνα υγειονομικής κρίσης

Ύφεση 2,5% του ΑΕΠ για κάθε μήνα υγειονομικής κρίσης

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, επιβεβαίωσε τις δυσοίωνες εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία και προειδοποίησε για μηνιαία απώλεια του ΑΕΠ της τάξης του 2,5%.
Για απώλεια 2,5% του ΑΕΠ για κάθε μήνα της υγειονομικής κρίσης, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος προειδοποίησε για βαθιά ύφεση λόγω του κορονοϊού.
Μεταξύ άλλων, το κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος επιβεβαίωσε τις δυσοίωνες εκτιμήσεις και υποστήριξε ότι οι απώλειες στον τουρισμό θα έχουν δραματικές επιπτώσεις.
«Για την Ελλάδα ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα που δέχεται είναι στον τομέα του τουρισμού» σημείωσε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6».
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ύφεση έως 4% εντός του 2020. Ωστόσο, πλέον, δεν αποκλείεται το μέγεθος της συρρίκνωσης της οικονομίας να είναι ακόμη μεγαλύτερο.
Όσον αφορά τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, ο κ. Σταϊκούρας, επεσήμανε ότι «προσπαθούμε να δώσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο διαρκώς εμπλουτίζομε».
Διευκρίνισε δε, ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα λειτουργήσει η οικονομία τους επόμενους μήνες, ανάλογα και την εξέλιξη της πανδημίας.
Πάντως, υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει απαλλαχθεί από τους δημοσιονομικούς στόχους του 2020, με αποτέλεσμα να δύναται να αξιοποιήσει κατά το δοκούν τις δαπάνες του προϋπολογισμού.
Ειδική αναφορά έκανε και στις τραπεζικές χρηματοδοτήσεις, διαβεβαιώνοντας ότι το κράτος δίνει ευκαιρίες ενίσχυσης της ρευστότητας των μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων.
Τέλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου πακέτου στήριξης προς τους εργοδότες και τους εργαζόμενους εντός του Μαΐου.
Πηγή sputniknews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ