15.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΌταν τα παιδιά εμπνέονται και οι γονείς κάνουν πράξη τις ιδέες τους...

Όταν τα παιδιά εμπνέονται και οι γονείς κάνουν πράξη τις ιδέες τους…

Η Ηλέκτρα, ο Ηλίας και η Δανάη, μαθητές της τρίτης τάξης του 16ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας αποφάσισαν, με την παιδική τους διάθεση και ευρηματικότητα να δώσουν ώθηση στους προβληματισμούς τους και την αγάπη τους για τα ζώα. Έτσι, στα διαλλείματα του σχολείου τους -όταν ακόμη λειτουργούσαν προ κορονοϊού- δημιούργησαν τη Ζωοφιλική Ένωση Παιδιών.
Στο παιδικό τους μυαλό ήταν μια πολύ φιλόδοξη και τρυφερή προσπάθεια που αρχικά εκδηλώθηκε μέσα από συζητήσεις που έκαναν και απόψεις που αντάλλαζαν για το πώς μπορούν οι ίδιοι και οι συμμαθητές τους να βοηθούν και να προστατεύουν κυρίως τα αδέσποτα ζώα.
Αυτή η παιδική ιδέα όμως στάθηκε αφορμή για πολλές συζητήσεις με τους γονείς τους τις ημέρες του εγκλεισμού στο σπίτι λόγω της Covid-19 και την αναστολή λειτουργίας των σχολείων. Μια ζωγραφιά των παιδιών έγινε η έμπνευση για τη δημιουργία μιας αφίσας, με κεντρική εικόνα μια ροζ καρδιά με δυο ζωάκια μέσα σε αυτήν. Τα ίδια τα παιδιά την κόλλησαν σε διάφορα σημεία της γειτονιάς τους γύρω από το σχολείο για να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν μικρούς και μεγάλους. Οι ιδέες των παιδιών για το πώς πρέπει να προσέχουμε και να φροντίζουμε τα ζώα έγιναν επίσης κανάλι στο Youtube και στη συνέχεια site στο διαδίκτυο.
«Τα παιδιά είναι οι εμπνευστές, απλώς εμείς προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε ώστε με τη χρήση της τεχνολογίας να κάνουν πράξη όσα σκέφτονται», σημειώνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παναγιώτης Ασλανίδης, πατέρας της Ηλέκτρας και καθηγητής ηλεκτρονικών υπολογιστών. «Νομίζω πως αυτές οι μέρες που έχουμε μείνει σπίτι μας βοηθάνε ώστε να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στα παιδιά, να συζητήσουμε μαζί τους και να δούμε τι σκέφτονται και τι θέλουν», επισημαίνει.
Ο πατέρας του Ηλία λέει, από την πλευρά του, ότι από την ημέρα που ξεκίνησε η ιδέα της Ζωοφιλικής Ένωσης Παιδιών, ο γιος του ζητάει μαζί με όλα τα υπόλοιπα τρόφιμα που αγοράζουν να παίρνουν και τροφές για τις γάτες και τους σκύλους που ζουν αδέσποτα στη γειτονιά τους ώστε να τα ταΐσει.
Η Ηλέκτρα και τα άλλα δυο παιδιά είναι αυτά που σκέφτονται και διατυπώνουν τις απόψεις τους, ώστε στη συνέχεια το υλικό να ανέβει είτε στο κανάλι στο Youtube, το Elektra’s plaNET, είτε στην ιστοσελίδα των παιδιών HHD. WOBENOTE.GR, πάντα με τη βοήθεια, τη συνδρομή και την τεχνική υποστήριξη του Παναγιώτη Ασλανίδη.
Οι μαθητές της τρίτης τάξης του 16ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας φιλοδοξούν και ελπίζουν, το όμορφο σύνθημά τους «για τους τριχωτούς φίλους μας κάνουμε τα πάντα», να ευαισθητοποιήσει όχι μόνο τους συμμαθητές τους αλλά και τους μεγάλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ