18.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΩραιόκαστρο και Χαλκηδόνα ετοιμάζουν ενα νέο καταφύγιο αδέσποτων ζώων

Ωραιόκαστρο και Χαλκηδόνα ετοιμάζουν ενα νέο καταφύγιο αδέσποτων ζώων

Καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς σχεδιάζεται να κατασκευαστεί σε αγροτεμάχιο του Ωραιοκάστρου, σε έκταση περίπου 20 στρεμμάτων στη θέση «Κανόνι», μετά το κοινό «μέτωπο» που συγκροτούν για τη διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων οι δήμοι Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνας.
Οι δύο δήμοι προχωρούν άμεσα σε διαδημοτική σύμβαση συνεργασίας, ώστε να υλοποιήσουν από κοινού τον σχεδιασμό για τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων και να διεκδικήσουν την αναγκαία χρηματοδότηση, παρά την πρόσφατη αποχώρηση από τον σύνδεσμο «Αλκυονίδα» του δήμου Δέλτα.
Το «πράσινο φως» για την υπογραφή της διαδημοτικής συνεργασίας από πλευράς δήμου Ωραιοκάστρου άναψε ομοφώνως στη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο, έπειτα από σχετική εισήγηση του δημάρχου Παντελή Τσακίρη.
«Οι δήμοι Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνας, απόλυτα προσηλωμένοι στον στόχο της εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, συμπράττουμε στη λογική της από κοινού διαχείρισης του μείζονος αυτού ζητήματος», είπε ο κ. Τσακίρης.
Πρόσθεσε, δε, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου πως οι δύο δήμοι είναι αποφασισμένοι να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που προσφέρεται μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του υπουργείου Εσωτερικών ώστε να χρηματοδοτηθεί η δημιουργία καταφυγίου για τα αδέσποτα. Η πρόταση που προετοιμάζουν οι δήμοι Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνας για χρηματοδότηση είναι ύψους 600.000 ευρώ

Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ