22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ«Φανταστικά Τέρατα» - Ομαδική έκθεση στη γκαλερί Corey Helford του Λος Άντζελες

«Φανταστικά Τέρατα» – Ομαδική έκθεση στη γκαλερί Corey Helford του Λος Άντζελες

Πενήντα καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο παρουσιάζουν έργα τους εμπνευσμένα από μυθικά τέρατα της λογοτεχνίας, του κινηματογράφου, των anime και των κόμικς σε ομαδική έκθεση στη γκαλερί Corey Helford του Λος Άντζελες, στις ΗΠΑ.
Η έκθεση «Fantastical Beasts» έχει στόχο να αναδείξει πως τα φανταστικά τέρατα αιχμαλωτίζουν την ανθρώπινη φαντασία στο πέρασμα των αιώνων, σύμφωνα με ανακοίνωση της γκαλερί.
Το έργο Alicorn της Lauren Marx, το οποίο απεικονίζει έναν μονόκερο με το σχολαστικά λεπτομερές ύφος της ζωγράφου που έχει συμπεριλάβει επιστημονικές εικονογραφήσεις, θρησκευτικούς συμβολισμούς και μπαρόκ εμπνεύσεις έχει κεντρική θέση στην έκθεση.
«Οι μονόκεροι χρησιμοποιούνται στα πρόσφατα έργα μου ως ζώα σύμβολα ευτυχίας, ηρεμίας και μεταμόρφωσης, όλα όσα θεωρούσα κατά καιρούς ότι ήταν αδύνατα για μένα…» εξηγεί η καλλιτέχνης.
«Καθώς όλοι κρύβουν είδη μαγείας και τεράτων μέσα τους» θεώρησα το θέμα της έκθεσης ιδιαίτερα σαγηνευτικό είπε αναφερόμενη στη συμμετοχή της, η Jana Brike καλλιτέχνης από τη Λετονία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ