22 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΥπερήφανοι οι Νοτιοκορεάτες μετά τον θρίαμβο της ταινίας «Παράσιτα»

Υπερήφανοι οι Νοτιοκορεάτες μετά τον θρίαμβο της ταινίας «Παράσιτα»

Ενθουσιασμός, υπερηφάνεια και συγκίνηση επικράτησε στη νοτιοκορεατική κοινωνία έπειτα από την επιτυχία της ταινίας “Παράσιτα” που διακρίθηκε στις σημαντικότερες κατηγορίες των βραβείων Όσκαρ.
Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε ότι η ταινία έγραψε ιστορία στον νοτιοκορεατικό κινηματογράφο, αλλά και στα Όσκαρ.
Η ταινία του νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Μπονγκ Τζουν-χο με θέμα το διευρυνόμενο χάσμα ανάμεσα στους φτωχούς και στους πλούσιους στην πατρίδα του έγινε η πρώτη μη αγγλόφωνη ταινία που απέσπασε την ύψιστη διάκριση του Χόλιγουντ προκαλώντας ξέφρενους πανηγυρισμούς στη Νότια Κορέα.
Ακόμη και ο πρόεδρος της χώρας Μουν Τζάε-ιν δήλωσε κατενθουσιασμένος με την διεθνή αναγνώριση που απέσπασε ο νοτιοκορεατικός κινηματογράφος.
“Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων για την δύναμη και την υπερηφάνεια που εμπνέει (η ταινία) στον νοτιοκορεατικό λαό. Είμαι πολύ υπερήφανος για τον σκηνοθέτη Μπονγκ Τζουν-χο και για τους συντελεστές”, δήλωσε.
Τα “Παράσιτα” κέρδισαν τέσσερα Όσκαρ-καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου, καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας-καταρρίπτοντας την επικρατούσα άποψη που προέβλεπε ότι η Ακαδημία θα περιφρονούσε μια υποτιτλισμένη ασιατική ταινία.
Οι λάτρεις του νοτιοκορεατικού κινηματογράφου αντέδρασαν με ενθουσιασμό.
“Μου’ ρχονται δάκρυα”, έγραψε ένας χρήστης του Twitter. “Είμαι τόσο υπερήφανος για τον Μπονγκ Τζουν-χο. Είναι υπέροχο να ακούς επινίκια ομιλία στα κορεατικά”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ